Cat timp dureaza reparatia unui smartphone?

Share Button

Cu siguranta acel moment in care reusesti in sfarsit sa iti cumperi telefonul mobil inteligent la care ai visat de mult timp, este unul plin de bucurie pentru tine.

Nu trebuie insa sa uiti sa iti echipezi terminalul inca din acel moment cu accesoriile de protectie compatibile, pentru ca in caz contrar, vei ajunge cu el mult mai repede decat credeai la reparat.

Ei bine, daca tot am adus in discutie reparatia unui smartphone, trebuie precizat faptul ca atunci cand ai un smartphone de la un anumit producator, iar acesta se defecteaza, ar fi indicat sa il duci la reparat la un service al acelui brand.

Daca optezi pentru un terminal din gama Lumia, a celor de la Nokia, iar acesta nu functioneaza in mod corespunzator, este evident faptul ca trebuie sa il duci la un service de reparatii Nokia.

Dan Bradu seo

Trebuie insa precizat faptul ca indiferent pentru ce brand optezi, si ce model de telefon alegi sa iti cumperi, daca acesta se va defecta, iar problema este una de ordin tehnic, si nu ai nici o vina pentru defectiune, poti sa il duci la reparat in baza certificatului de garantie.

Singura problema in aceasta situatie ar fi timpul de asteptare care in aceste cazuri poate ajunge chiar si la 15 zile. Cu siguranta nu iti vei dori sa astepti atata timp pentru o reparatie smartphone.

Daca alegi sa iti duci pe cont propriu dispozitivul la reparat la un service gsm care se gaseste in orasul in care locuiesti, timpul reparatiei poate depinde de mai multi factori.

Daca de exemplu, nu ai telefonul protejat cu accesoriile compatibile de protectie, iar in urma unui soc mecanic display-ul se va sparge, iti vei duce telefonul la reparat.

Daca specialistii de la service nu au in acele momente de lucru, si au un display pe stoc, compatibil telefonului tau, reparatia va fi efectuata pe loc, iar in scurt timp vei putea utiliza din nou telefonul.

O astfel de problema insa, te poate costa si mai mult timp, in care expertii au si multe telefoane de reparat, si nici nu au pe stoc display-ul pentru telefonul tau.

In aceste conditii, va trebui sa astepti una sau doua zile pana cand piesa va ajunge la service, iar apoi pana cand specialistii se vor apuca de reparat telefonul tau.

Deasemenea, in cazul in care butonul home, butonul de pornire – oprire, sau chiar si butoanele de reglare a volumului nu mai functioneaza si trebuiesc inlocuite, o astfel de reparative nu va dura mult timp, daca se gasesc pe stoc piesele respective.

In cazul in care piesele se gasesc pe stoc, insa cei de la service au unul sau mai multe telefoane de reparat, le vor repara pe acelea, iar apoi se vor apuca de reparatia dispozitivului tau.

Daca telefonul are nevoie de o interventie software, cum ar fi deblocarea de retea de exemplu, atunci cu siguranta o astfel de reparatie va fi efectuata pe loc, pentru ca nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute, in cazul in care telefonul nu are si o alta problema.

Be Sociable, Share!