Cum scapi de caldura din masina pe timp de vara?

Dan Bradu seo
Share Button

Cum scapi de caldura din masina pe timp de vara?Masina ta este dotata cu un invertor auto? Daca nu e, chiar acum e momentul sa cumperi unul. De ce? Pentru a vedea cat de comod poate fi sa ai mereu o priza la indemana.

Stii de unde poti cumpara un invertor auto? Daca nu stii, iti spunem noi. De pe http://www.econvenabil.ro/invertor-auto-30. Intra pe site si alege invertorul potivit pentru masina ta.

Cel mai mare confort insa in masina ti-l poti crea printr-o temperatura potrivita. Atat vara, cat si iarna e absolut inuman sa-ti fie extrem de frig, sau extrem de cald. Astazi insa ne vom opri asupra modalitatilor prin care iti poti racori masina pe timp de vara, daca tot se apropie sezonul cald.

In primul rand este foarte important unde anume iti parchezi masina. Este drept, in Romania sunt probleme mari cu locurile de parcare si uneori trebuie sa parchezi unde ai loc, nu unde vrei. Insa, daca poti alege unde sa parchezi, alege sa iti lasi masina intr-un loc ferit de razele soarelui. Daca nu gasesti in nici un caz un astfel de loc, parcheaza masina astfel incat soarele sa nu bata pe partea din fata, ci pe partea din spate.

Pentru cazurile in care nu gasesti un loc de parcare la umbra, e bine sa ai la tine pregatite folii de protectie impotriva soarelui, pentru a evita supraincalzirea interiorului.

Asa cum probabil stii deja, cel mai eficient pe timp de vara e sa ai o instalatie de aer conditionat functionala. Astfel, reusesti sa mentii interiorul masinii tale la o temperatura perfecta pentru toata lumea.

Cel mai adesea intalnim doua situatii. Una din ele este cea in care luam masina din parcare si ea e supraincalzita, deci trebuie sa o racorim, iar a doua cea in care pornim la drum si trebuie sa pastram o temperatura potrivita.

In prima din situatii, si anume cea in care masina e supraincalzita, trebuie sa avem in vedere o serie de aspecte. Ce trebuie sa faci? Porneste sistemul de aer conditionat la maxim (fara recirculare) si deschide geamurile partial. Astfel aerisesti cel mai rapid si corect interiorul masinii tale. Dupa ce ai scos aerul cald din masina, inchide geamurile si activeaza din nou modul de recirculare a aerului daca acest lucru este necesar.

Daca mergi la drum lung si pornesti cu masina in conditii normale, nu supraincalzita, ceea ce trebuie sa faci este sa folosesti initial aerul conditionat pe modul AUTO, dupa care sa alternezi in functie de nevoie.

Acestea sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere cand vrei sa-ti racoresti masina in interior. Nu uita insa ca si exteriorul e important, mai ales partea pe care se afla motorul. Pentru a te asigura de faptul ca totul e bine, verifica in permanenta nivelul antigelului. De asemenea, verifica si presiunea anvelopelor inainte de a porni din nou la drum.

Un ultim lucru pe care-l amintim tine de cei care raman in masinile parcate. In nici un caz nu lasa copiii sau animalele in masina pe timp de vara fara supraveghere, deoarece e extrem de periculos.

Tine cont de cele amintite mai sus si vei avea parte de calatorii racoroase pe timp de vara.

Be Sociable, Share!