Cum se face depanarea smartphone-urilor cu Android ?

Dan Bradu seo
Share Button

Cum se face depanarea smartphone-urilor cu Android ?Depanarea smartphone-urilor – Android sau iPhone este mai mult sau mai putin asemanatoare cu depanarea oricarui telefon mobil normal. Interesat de reparatii telefoane Bucuresti la cel mai bun pret? Intra pe Service-Gsm.ro!

Echipamentele folosite in depanare, repair-kit-urile, training-ul, partile componente, sunt aceleasi in majoritatea cazurilor. De fapt, reapararea oricarui smartphone, fie ca este cu Android, iPhone sau de productie chineza, se face in acelasi mod.

Orice persoana care dispune de cunostinte de baza, poate repara orice smartphone, destul de usor. Majoritatea reparatiilor sunt de tip DIY (do it yourself) si pot fi facute acasa, fara a trebui sa duci smartphone-ul la un service specializat.

Cu toate astea, nu recomandam sa faci asta daca nu ai destula experienta si mai ales daca vrei sa repari un smartphone scump. Pana vei capata experienta necesara, va trebui sa-ti lasi telefonul pe mana specialistilor in depanare, la un service autorizat.

Cum sa-ti repari smartphone-ul.

Secretele ce stau in spatele depanarii smartphone-urilor, sunt dezasamblarea si asamblarea headset-ului.

Daca stii sa faci aceste lucruri corect, ai parcurs deja jumatate din drum.

Daca poti invata cum sa dezasamblezi si cum sa asamblezi la loc, corect, un smartphone, atunci restul procesului de depanare va fi mult mai usor si mai rapid. De asemenea, daca stii aceste lucruri, il poti depana in siguranta, acasa.

Un alt secret in depanarea smartphone-urilor este acela ca majoritatea problemelor sau bug-urilor ce pot aparea in functionarea unui handset, pot fi rezolvate foarte usor prin simpla curatare a smartphone-ului.

Daca orice parte sau componenta interna are anumite probleme, prin curatare, acestea pot disparea ca prin minune. Acest lucru, nu se va intampla din nefericire in 100% din cazuri, dar este o buna idee sa incepi prin a-ti curata eficient smartphone-ul.

Depanarea smartphone – problemele si solutiile acestora.

1.    Sculele folosite in procesul de depanare – primul lucru pe care il vei constata, este ca ai nevoie de scule sau kit-uri de calitate, pentru a efectua depanari in conditii depline de siguranta.

2.    Dezasamblarea si asamblarea corecta a unui smartphone – urmatorul lucru pe care ar trebui sa-l inveti si sa ti-l insusesti foarte bine, este cum sa dezasamblezi si sa asamblezi corect un smartphone.

3.    Problemele software – majoritatea problemelor unui smarpthone apar sau sunt in stransa legatura cu software-ul sau sistemul de operare (OS). Toate aceste probleme sau bug-uri se pot rezolva foarte usor, prin simplul upgrade al sistemului de operare de pe telefon, la ultima versiune disponibila a acestuia, folosind functia de Software Update din setarile interne ale smartphone-ului respectiv.

Foloseste aceasta functie, conectat fiind la o retea wi-fi de buna calitate. Daca exista o problema cu numarul IMEI, aceasta poate fi rezolvata foarte usor, la un service autorizat.

4.    PDA stricat sau display stricat/spart – mai mult de 70% din totalul smartphone-urilor, au probleme cu display-ul sau cu touchscreen-ul.

Aceasta, deoarece marimea fizica a display-ului de pe un smartphone este destul de mare si se poate sparge, zgaria sau pot aparea crapaturi, destul de usor. Tine cont de faptul ca majoritatea ecranelor de pe smartphone au de fapt 2 parti componente: display-ul si PDA-ul.

In majoritatea cazurilor, nu display-ul este cel care se crapa sau se sparge, ci pda-ul. Daca pda-ul este stricat, e posibil ca display-ul sa mai functioneze, dar touch-ul nu va mai functiona.

Be Sociable, Share!