De ce are nevoie site-ul tau de un audit SEO

Dan Bradu seo
Share Button

De ce are nevoie site-ul tau de un audit SEODe cele mai multe ori, atunci cand auzim cuvantul audit, ne gandim la ceva neplacut, in general la acel “audit financiar” declansat de fisc, ca un control al firmei sau afacerii pe care o detinem. Nu toate auditurile sunt insa la fel.

Daca esti interesat de ce inseamna optimizare seo, intra pe Seosmartpack.com.

Auditul SEO este de fapt un lucru foarte bun pentru website-ul tau. Este un proces esential, care iti va permite sa-ti analizezi site-ul din punct de vedere SEO, pentru a stii ce ai gresit si ce ai facut bine in strategia SEO si ce trebuie sa faci in continuare pentru a remedia anumite probleme in asa fel incat sa poti obtine un ranking mai bun.

Ce tip de audit SEO se potriveste website-ului tau?

In momentul in care decizi ca ai nevoie de un audit seo, de cele mai multe ori platesti o companie pentru a se ocupa de analiza site-ului, urmand ca angajatii acestei companii sa-ti inainteze un raport care sa puna in evidenta problemele dar si solutiile pentru strategia ta seo. Majoritatea rapoartelor de acest gen contin urmatoarele elemente:

–    Overall Health : acest factor arata modul in care website-ul tau se poate compara cu cele mai bune site-uri din industrie si pune in evidenta anumite probleme cum ar fi red flag-urile, schimbari bruste in bounce rate, referral-ii sau timpul petrecut pe site (de catre vizitatori). Acest factor de health, este foarte important pentru a determina “sanatatea” generala a site-ului tau din punct de vedere SEO.

–    Analiza penalitatilor “Red flag” : ai initiat anumite practici SEO pe site-ul tau, cunoscute ca avand potential in a declansa penalizari din partea Google (asa numitul Black Hat Seo) ? Daca da, iti sugeram sa le indepartezi imediat si sa inlocuiesti acest lucru din strategia SEO cu altceva, mai bine vazut de catre motoarele de cautare. Daca nu stii exact ceea ce trebuie facut, trebuie sa contactezi o firma de seo specializata, care va stii cum sa rezolve aceste probleme.

–    Audit-urile competitive: cum arata site-ul tau prin comparatie cu cele ale competitiei? In timp ce factorul de “overall health” iti poate da o idee despre problemele generale despre care am discutat mai sus, un audit din punct de vedere al pozitionarii fata de competitie, va fi facut mult mai in-depth (adanc), pentru a determina ceea ce face bun competitia, ca sa stii ce poti face si tu pentru a obtine un rang mai bun.

De exemplu, competitia ta poate avea site-map-uri mai bune sau un sistem de cautare mai bun. Poate ca si-au optimizat listing-urile produselor folosind cuvinte cheie de tip long-tail si tu nu ai facut inca asta.

Toate aceste lucruri, raportul auditului competitiv in sine, ajuta echipa ta seo sa determine lucrurile care trebuie facute de urgenta, pentru a ajunge din urma competitia. Fara un astfel de audit, nu poti stii ce nu faci bine si in consecinta, poti continua sa faci greseli destul de mari.

Be Sociable, Share!