De ce avem nevoie de un site mobile friendly?

Share Button

De ce avem nevoie de un site mobile friendly?In prezent orice website ar trebui sa aiba o varianta pentru desktop si una pentru mobile. Va veti intreba de ce este nevoie de un site care sa fie prietenos cu dispozitivele mobile.

Pentru ca toti cei care acceseaza acest site de pe dispozitivele mobile au ale obiceiuri de a consuma fata de cei care acceseaza site-ul vazand varianta sa desktop. Ei cauta informatie la care pot sa aunga rapid, care este cat mai usor de digerat si care se prezinta sub o forma atragatoare si foarte usor de parcurs de pe dispozitivul movil, fie ca este smartphone sau tableta.

Chiar si pentru site-urile firmelor mici care sunt axate in general pe vanzari atributul de moile friendly este necesar pentru ca si vanzarile vor depinde foarte mult de modul in care arata site-ul si in care userii de telefoane mobile pot accesa in mod corect aceste site-uri. Noi va recomandam optimizare seo Cluj pentru servicii de top.

Viitorul este in mod sigur al site-urilo mobile si cu atat mai mult acum ca tot ce inseamna informatie si media se poate gasi pe site-uri mici mobile si optimizate pentru dispozitive mobila.

Puteti vedea stiri oriunde si puteti sa priviti la tv chiar si din tren ori din drumetii. Google a afirmat de mai multe ori ca viitorul pentru cautari este cel pentru mobil si ca acele site-uri care nu se vor adapta la aceste schimbari urmeaza sa aiba de suferit enorm.

In ceea ce priveste brandurile, daca site-urile sunt mobile friendly va ajuta sa va definiti in mod clar pozitia si sa ajungeti la cat mai multi oameni care fac parte din grupurile tinta si le puteti castiga respectul si increderea.

Cumparaturile sunt sufletul pentru comertul modern si au si ele numai de castigat in cazul in care un site arata bine si mobile si achizitiile ar rebui sa fie dublate pe site-urile care au o optimizare completa mobile.

Odata cu cresterea vanzarilor vine si un mai mic bounce rate pentru ca vizitatorii vor sta mai mult si vor naviga dorind sa vada ce le puteti oferi.

Daca site-ul nu se vede bine pe telefoane si tablete atunc textul va fi abia lizibil si zoomul repetat abia va permite sa vedeti o mica parte din text si atunci userii renunta la vizita pentru ca cei care intra de pe telefoane si de pe tablete nu au rabdare, se grabesc si poate acceseaza paginile de undeva de pe straz, din mijloacele de transport sau vor sa vada ceva anume pentru diverse intalniri, sa faca o comanda pentru cineva drag si nu au timp sa se chinuie cu site-urile care nu sunt mobile friendly.

Site-ul nu va trebui sa aiba un continut bogat in informatii neesentiale iar informatiile de pe home page ar trebui sa fie cat mai clare si mai concise dar si cat mai usor de parcurs.

Cu cat aveti mai putine pagini si mai putine linkuri cu atat situatia va fi mai simpla pentru ca ecranul de la telefon nu se compara cu cel de la monitor.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!