Refurbished si rebranduire

Share Button

Refurbished si rebranduirePiata de latopuri refurbished putem spune ca a devenit un concurent serios pentru piata produselor noi. Laptopurile refurbished fac fata cu brio in lupta pe care o duc cu produsele noi.

Procesorul practic face diferenta intre un laptop bun si unul slab calitativ, indiferent daca vorbim de un laptop nou sau unul refurbished. Cele mai multe laptopuri de astazi se bazeaza  pe Intel. AMD-ul a pierdut lupta cu acestea in urma cu ceva timp si s-au orientat spre alte produse. Asadar, in magazine vom gasi de regula procesoarele Intel.

Pornind de la Intel Celeron Dual Core si ajungand la ultima generatie Intel Core i7. In functie de generatia de procesoare exista o litera care reprezinta puterea procesorului. Din punctul multora de vedere, un procesor bun este cel de care aveti nevoie. Nu are rost sa cumparati un procesor pe care nu il veti folosi la capacitatea maxima.

Daca vorbim de diferenta dintre i5 si i7 putem spune ca este foarte mica. Nu este neaprat necesar sa cautam un laptop cu processor i7, ci putem folosi unul cu i5.

Un alt lucru esential la un laptop este memoria RAM. Pe piata exista multe laptopuri cu 16 GB RAM. Nu este necesar un laptop cu memorie de 16 GB RAM. Este suficienta o memorie de 8 GB. Chiar daca alegem un laptop cu 4 GB, nu este o problema mare pentru ca se poate adauga o placuta RAM care costa putin si oricand se poate upgrada.

Placa video continua sa fie o problema. In primul rand de consum si in al doilea rand datorita marketingului nesanatos promovat de producatorii AMD si NVIDIA. Datorita vanzarilor mai mici de laptopuri, producatorii au inceput sa rebranduiasca modele mai vechi. Practic cumparatorul crede ca a ales o placa video de generatie noua, dar de fapt ia una rebranduita.

Stocarea reprezinta un element important al unui laptop. Exista 3 medii de stocare: HDD, SSD, SSH. Cele mai multe laptopuri au un hard disk normal (HDD), dar exista si laptopuri cu SSH. Acest tip de laptop cu SSH este o combinatie intre un SSD si un hard normal, practic fiind o solutie de mijloc.

Garantia oferita de vanzator este, de asemenea, un element important la achizitionarea unui laptop. Este bine sa aveti o garantie cat mai mare pentru laptopul pe care il achizitionati. De multe ori ati auzit ca multe persoane au avut probleme cu laptopul, fie refurbished sau nou, exact dupa ce a iesit din garantie.

Nu putem sa stim cand se va strica laptopul sau daca vor fi diverse probleme cu el. Anumiti producatori ofera o garantie extinsa asupra tuturor componentelor laptopului ajungandu-se chiar si la 5 ani.

Unii producatori au campanii de genul “no matter what” sau primesti banii inapoi si laptopul ramane la dvs. in caz de probleme. Prima dintre campanii apartine celor de la Toshiba, iar cea de-a doua celor de la Asus.

Laptopul refurbished i7 este un laptop cu performante deosebite si este recomandat sa il achizitionati cu cea mai mare incredere.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!