Sfaturi pentru folosirea aerului conditionat

Share Button

Sfaturi pentru folosirea aerului conditionatIn cazul in care producatorul masinii pe care o aveti spune ca nu este nevoie sa controlati climatizarea nu ar trebui sa va bazati pe aceasta afirmatie. De obicei este indicat sa faceti controlul climatizarii macar o data la trei ani.

In timp agentul frigorific se evapora si este posibil sa fie nevoie de incarcare freon auto. Agentul de racire se pierde aproximativ 10 procente pe an. Astfel capacitatea de racire va scadea rapid si se va uza sistemul de climatizare.

Sistemul se colmateaza cu praf si cu polen iar umezeala este un mediu propice in care se dezvolta bacteriile si fungii.

Fungii si bacteriile din aparatul de aer conditionat vor cauza mirosul urat din masina.

Daca mizeria se combina cu umezeala care se aduna in schimbator si in carcasa pe care o are ventilatorul, atunci se va crea mediul optim in care se pot dezvolta bacteriile si fungii. De aceea va recomandma sa verificati filtrul de polen si in cazul in care acesta este murdar sa il schimbati.

Puteti face o verificare a sistemului de aer conditionat sau o simpla intretinere. Munca ce va fi prestata si costurile diferentiaza cele doua lucrari.

Verificarile presupun in general testarea modului in care functioneaza instalatia precum si inspectia vizuala asupra componentelor si masurarea temperaturii si presiunii aerului in momentul in care acesta iese din instalatie.

Intretinerea unei instalatii de aer conditionat presupune si verificarea agentului frigorific din instalatie. Acesta se va extrage se va verifica etanseitatea instalatiei si e va completa apoi cu agent frigorific.

Pentru a inlocui filtrul de polen si pentru a dezinfecta schimbatorul de caldura veti fi taxati suplimentar.

Unele operatiuni de intretinere pentru climatizare se fac de catre proprietar. Se va schimba filtrul de polen si se va verifica si temperatura pe care o are aerul in momentul in care iese din instalatie si de asemenea se va curata radiatorul. Inlocuirea agentului frigorific precum si reparatiile din sistemul de climatizare se face numai intr-un atelier specializat.

In cazul in care lasati masina parcata mult timp in soare si aceasta are o culoare inchisa, temperatura din interior va atinge valori foarte mari. Pentru a porni la drum se vor deschide toate geamurile si se va porni motorul precum si instalatia de climatizare.

Astfel se va regla si temperatura din habitaclu. Se porneste la drum si se lasa geamurile deschisa deoarece se va crea curent si acesta va ajuta la scaderea temperaturii din interior.

In cazul in care aveti un sistem climatronic il puteti lasa pe o temperatura dorita si acesta isi va face foarte bine treaba. In cazul in care temperatura este fixata pe LOW atunci racirea se va face tot timpul si nu este nevoie sa faceti anumte reglaje de temperatura.

Astfel avem toate sansele sa racim si de aceea se recomanda sa se seteze temperatura la o valoare optima care sa nu fie foarte mica si in acest mod functionarea aerului conditionat va avea loc in mod rational si nu ne vom supune nici unui soc termic foarte mare in momentul in care vom iesi din habitaclu.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!