Ultrasunetele, tratament eficient contra celulitei

Share Button

Pentru a putea face un tratament cu ultrasunete va fi nevoie de aparat ultrasunete si aceste aparate se gasesc de obicei in centrele spa si in saloanele pentru infrumusetare.

Tratamentul cu ultrasunete are un efect evident asupra pielii. Acesta este benefic in momentul in care se aplica pe corp dar si pe fata in aceeasi masura.

Ultrasunetele sunt utilizate in scopuri medicale si terapeutice inca din 1980 si au fost obtinute de fiecare data rezultate perfecte iar industria cosmetica a preluat sistemul si le-a utilizat sub denumirea de ultrasunete continue sau pulsatorii.

ultrasunete continue sau pulsatorii

Ultrasunetele utilizate in cosmetica au o frecventa destul de mare si nu au cum sa fie auzite de urechea umana insa au capacitatea de a stimula celulele din corp iar masajul se va face direct la nivel celular prin intermediul vibratiilor care vor genera o miscare a citoplasmei si vor face sa vibreze nucleul celulelor si in acelasi timp le vor extinde si membrana.

Tratamentul se recomanda si pentru prezenta zonelor mai putin estetice unde se afla sau nu celulita, pentru tegumentul deshidratat care nu mai este elastic si nici ferm, etc.

De asemenea, se recomanda acest tratament cu ultrasunete si acolo unde exista celulita modulara, mai veche, care nu raspunde pozitiv decat la acest tip de tratament.

Va recomandam ca atunci cand doriti sa aduceti la o forma cat mai buna toata pielea, inclusiv zonele cu interventii chirurgicale, cu arsuri sau cu alte accidente, dupa ce se vindeca in mod complet zona lezata se permite utilizarea tratamentului cu ultrasunete.

Acest tratament este foarte eficient pentru a trata si vergeturile dar si ridurile si in acelasi timp ajuta foarte mult si la lifting.

Ultrasunetele, chiar daca par numai un simplu masaj bland au si efecte mecanice si termice dar si dinamice in organism. Tesuturile care sunt strabatute in zona profunda de ultrasunete , vor fi atinse atat de rapid incat nu vor vedea si nu vor simti absolut nimic pe piele insa acest lucru nu inseamna nicicum ca tratamentul nu functioneaza bine.

Masajul se va produce de catre vibratii si stimuli sonori care produc o presiune variata pentru a misca lichidele inracelulare si acest lucru se va numi lipoliza. Se va obtine in acelasi timp si refacerea tesutului de colagen care s-a deteriorat.

Undele sonore denumite ultrasunete au capacitatea de a strabate tesuturile si de a crea in profunzime o marire de temperatura iar acest defect depinde si de mediul biologic si de cat poate acesta sa absoarba.

Atunci cand are loc masajul cu aceste ultrasunete se va intensifica miscarea fibrelor si tesuturilor asupra carora se va lucra atunci cand sunt penetrate cu ultrasonicele. In momentul acela se va induce o schimbare a PH-ului la nivel local dar si mai multe schimbari moleculare.

Efectele la nivel chimic si permeabilizarea membranei nu este un rezultat al altor tratamente, cel cu ultrasunete fiind singurul ce poate genera asemenea schimbari.

Ultrasunetele au actiune biochimica si aceasta actiune provine din reactia de catabolism si anabolism, cele doua fiind reactii ce fac parte din metabolismul de la nivelul fiecarei celule.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!