5 caracteristici ale unui WMS ideal pentru e-commerce

Share Button

warehouse management software - soft Point Logistix

warehouse management software – soft Point Logistix


Comertul electronic ofera consumatorilor o combinatie interesanta de avantaje. Lejeritatea, varietatea de produse si preturile competitive ofera comertului electronic o experienta de cumparare complet diferita de experientele traditionale. Dar dupa ce nevoia unui consumator a fost satisfacuta de un produs anume, la un pret acceptabil, care ar trebui sa fie punctul forte al unei companii e-commerce pentru a fi de succes? Logistica!
Cel mai mare avantaj oferit de un magazin fizic este acela ca produsul este disponibil imediat, fara taxe de transport. Companiile de comert electronic trebuie sa compenseze acest avantaj, oferind cea mai rapida livrare, la cel mai mic pret posibil.
Comertul electronic dispune de un model logistic in oglinda fata de magazinele de retail. WMS-ul unei companii care vinde in magazine fizice gestioneaza cantitati mari de produse livrate relativ ieftin intr-o singura locatie, de unde sunt apoi vandute. In comertul electronic, produsul este mai intai vandut si apoi sunt organizate expedieri individuale. Dupa vanzare – desfasurata in mediul online – singurul task ramas este livrarea fizica a produsului. Iata care sunt cele 5 caracteristici pe care un WMS pentru o afacere e-commerce ar trebui sa le intruneasca pentru a da dovada de fiabilitate si eficienta.

Dan Bradu seo

1. Locatie multipla

Mai multe centre de distributie deservesc mai multe canale de distributie. Acestea sunt caracteristici diferite, deoarece configuratia canalelor de distributie este structurala si o parte configurata a unui sistem WMS.

2. Eficienta logistica

Eficienta logistica inseamna realizarea corespondentei perfecte intre produsul potrivit si transportatorul potrivit, astfel incat comanda sa ajunga la destinatie in cel mai scurt timp posibil. De asemenea, inseamna gasirea centrului de distributie potrivit pentru fulfillment-ul comenzii, o strategie de picking care sa sustina eficienta logistica, precum si posibilitatea returnarii comenzilor de catre clienti.

3. Cumparare si returnare

Aafcerile din domeniul e-commerce nu trebuie sa simplifice doar procesul de cumparare, ci trebuie sa faca si procesul de retur cat mai putin complicat. De aceea sistemul WMS ideal pentru e-commerce trebuie sa gestioneze eficient un volum mare de retururi. Ba chiar sa reuseasca sa faciliteze acest proces.

4. Vanzari in mai multe tari

Comenzile online pot veni din orice locatie. Sistemul WMS perfect pentru o afacere e-commerce de succes ar trebui sa poata lucra si cu monede straine, iar documentatia privind shipping-ul sa suporte si expeditiile externe.

5. Scalabilitate

Afacerile clasice, cu puncte de lucru existente fizic, necesita aproape intotdeauna capital pentru a creste si de aceea evolutia este prevazuta si planificata. Companiile din domeniul comertului electronic, pe de alta parte, pot creste pur si simplu devenind mai eficiente in imbinarea nevoilor consumatorilor cu disponibilitatea produselor.
Alegerea unui sistem WMS este, asadar, una dintre cele mai importante miscari strategice pentru un business din domeniul e-commerce. Usurinta, varietatea si lejeritatea tranzactiei sunt anulate daca expedierea este fie prea lunga fie prea scumpa, iar un sistem WMS precum Crosspoint, de la Point Logistix este solutia ideala pentru o experienta de cumparare completa si perfecta, pornind de la gestionarea bunurilor in depozit, trecand prin procesul de colectare si expediere si ajungand pana la gestionarea unui potential proces de returnare a marfurilor.

Be Sociable, Share!