Afectiuni ale inimii des intalnite la pacienti de toate varstele

Dan Bradu seo
Share Button

Afectiuni ale inimii des intalnite la pacienti de toate varsteleIn zilele noastre, auzim din ce in ce mai des faptul ca diferite persoane pe care le cunoastem, se confrunta cu diferite afectiuni ale inimii, si aleg sa se trateze la Cardio Clinic.

In urmatoarele randuri ale acestui articol, vom prezenta o parte dintre cele mai cunoscute afectiuni ale inimii; iar astfel dvs. veti afla informatii pretioase despre aceste afectiuni cu care din pacate se confrunta din ce in ce mai multe persoane. Iata asadar care sunt acestea, si ce inseamna fiecare afectiune.

Ce este hipertensiunea arteriala pulmonara?

Hipertensiunea arteriala pulmonara (HAP) este o forma de hipertensiune pulmonara in care arterele din plamani se contracta anormal. HAP determina ca inima sa functioneze mai rapid si creste tensiunea arteriala in plamani. HAP se inrautateste de obicei in timp si poate pune in pericol viata, deoarece pune o presiune suplimentara asupra inimii.

Ce este tetralogia lui Fallot?

Tetralogia lui Fallot este un tip rar de defecte cardiace congenitale care afecteaza aproximativ unul din 3.500 de nasteri pe an in Statele Unite, insa astfel de cazuri pot aparea si in Romania. Acest tip de defect impiedica organismul sa obtina sangele bogat in oxigen de care are nevoie si poate provoca copiilor si copiilor sa aiba piele albastra. Tetralogia Fallot este, de obicei, diagnosticata in timpul copilariei sau in curand, dar uneori nu este detectata decat mai tarziu in viata.

Cati oameni au boli cardiace congenitale?

In fiecare an, 35.000 de copii se nasc cu boli cardiace congenitale in Statele Unite. Se estimeaza ca 90% dintre copiii care se nasc cu un defect cardiac acum supravietuiesc pana la varsta adulta si in prezent mai mult de 1 milion de adulti din SUA traiesc cu boli cardiace congenitale. (Am dat Statele Unite drept exemplu, pentru ca majoritatea cercetarilor legate de aceste afectiuni ale inimii s-au desfasurat in Statele Unite).

Care sunt factorii de risc pentru bolile de inima?

Factorii cei mai frecventi de risc pentru bolile cardiace includ varsta crescuta, consumul de tutun, diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala , colesterolul ridicat , obezitatea, stresul, consumul ilegal de droguri, lipsa activitatii fizice si antecedentele familiale ale bolilor de inima.

Cum imi pot reduce riscul de boli de inima?

Puteti reduce riscul pentru boli de inima prin mentinerea unei greutati sanatoase, mancand o dieta sanatoasa inimii si starea fizica activa. Orice factori de risc suplimentari, cum ar fi hipertensiunea arteriala, colesterolul si diabetul zaharat, ar trebui sa fie corect abordate si controlate prin schimbari de stil de viata si colaborarea cu furnizorul dvs. de asistenta medicala.

Cum este inflamarea legata de sanatatea inimii?

Inflamatia este raspunsul organismului la leziuni sau infectii. Desi nu este dovedit ca inflamatia produce de fapt boli de inima, cercetarile arata ca multi pacienti cu afectiuni cardiace au marcat markeri ai inflamatiei. Este posibil ca inflamatia sa fie un semn al bolilor de inima sau un raspuns la aceasta si sunt necesare studii suplimentare pentru a intelege mai bine rolul inflamatiei asupra riscului cardiovascular.

 

Be Sociable, Share!