Alegerea locatiei perfecte pentru team building

Dan Bradu seo
Share Button

Daca vorbim de locatii team building, avem de unde alege intr-o tara asa frumoasa precum a noastra. Natura este o sursa inepuizabila de frumusete si energie pozitiva. Ne invata lucruri si reprezinta un cadru feeric, perfect pentru a observa a cugeta sau pentru a intelege ce inseamna viata cu adevarat.

O sesiune de team building in natura este mai mult decat binevenita pentru a crea legaturi ce nu sunt usor uitate, dar si pentru a petrece timp de calitate alaturi de colegii pe care ii vedem zilnic la birou. Am ales pentru team building o locatie de vis a tarii noastre, si anume Cheile Nerei, pe care o voi prezenta in cateva randuri.

Nera isi are izvoarele sub varful Piatra Goznei, din zona golului montan al Semenicului care e parte din Muntii Banatului, localizati in partea de sud vest a tarii noastre si curge pe directia sud-vest, varsandu-se in Dunare.

Pe o suprafata de 20 de km, intre localitatile Sopotul Nou si Sasca Romana, Nera strabate un ingust defileu cu aspect de chei, spectaculos si cu o alura salbatica, formand astfel cele mai lungi chei care exista in Romania. Peretii se inalta aici pana la 200 de metri, apa Nerei sapand si formand in roca de tip calcaros lacuri, pesteri, canioane dar si cascade spectaculoase.

Unele dintre acestea merita aminite si sunt : Lacul Dracului care e cel mai mare lac carstic din Romania cu o adancime de 9,3 metri, format prin prabusirea tavanului unei pesteri, canionul Valea Rea, Lacul Ochiul Beiului, absolut superb si Cascadele Beusintei care se succed pe albia de tuf calacaros. Acestea sunt doar cateva dintre minunatiile naturii pe care le-am amintit din aceasta zona.

Aceste atractii si minuni ale naturii fac parte din Rezervatia Naturala “Cheile Nerei- Beusnita” care a fost creata inca din anul 1943 pentru a proteja flora, fauna atat terestra cat si acvatica, dar si obiectivele peisagistice care exista si pot fi admirate in aceste locuri.

Daca te gandesti sa organizezi aici o sesiune de team building trebuie sa iei in considerare si climatul. Acesta este unul destul de bland, prin urmare vei observa o vegetatie luxurianta, cu multe plante interesante, destul de rare in alte zone ale tarii. Si nu in ultimul rand trebuie amintite caile de acces spre Chei:

  • In amonte localitatea Sopotul Nou, pe soseaua care face legatura intre Anina si soseaua Timisoara – Orsova,
  • In aval localitatea Sasca Romana, pentru acces pietonal, respectiv prin tunele sapate cu mult timp in urma in stanca si satul Potoc, pe soseaua Timisoara- Oravita- Potoc-

– in amonte: localitatea Şopotul Nou, pe soseaua care face legatura dintre Anina si soseaua Timisoara – Orsova- Potoc- Cantonul Damian pentru acces auto.

Be Sociable, Share!