Anvelopele, o siguranta pentru masina dumneavoastra

Dan Bradu seo
Share Button

Anvelopele, o siguranta pentru masina dumneavoastraIn primul rand, anvelopa ar trebui perceputa ca fiind un factor important al oricarui tip de autoturism, datorita sigurantei ce i-o poate conferi acestuia. In ziua de azi, se pot gasi multe tipuri de anvelope auto Pirelli, ce pot fi cumparate de la magazinele de specialitate.

Pentru a alege tipul de anvelope potrivite pentru masina dumneavoastra trebuie, insa, tinut cont de marimile care se potrivesc. Si nu in ultimul rand, in alegerea anvelopelor trebuie tinut cont de ce fel de anvelope sunt inregistrate in certificatul de inmatriculare al autoturismului pe care il detineti.

Pentru o buna circulare a autoturismului pe care il detineti, indicat este ca toate anvelopele sa fie cumparate de la acelasi producator si sa aiba dimensiuni si structura identice. Tot specialistii recomanda ca umflarea anvelopelor sa se faca cu azot, deoarece asta poate oferi un grad ridicat de siguranta sau chiar un confort mai mare in timpul sofatului.

Alt avantaj al umflarii cu azot a anvelopelor, il prezinta consumul de carburant redus, orice sofer isi doreste un consum de carburant mai mic, din cauza pretului ridicat al acestuia in benzinariile din tara noastra. De asemenea, daca doriti ca anvelopele echipate pe autoturismele dumneavoastra sa aiba o durata mult mai lunga de viata, recomandat este tot presionarea lor cu azot.

Daca doriti sa pastrati anvelopele pe care nu le folositi in conditii optime, specialistii in materie de anvelope recomanda pastrarea acestora in spatii intunecate, racoroase si fara curent. Insa, asta nu este de ajuns, caci pentru evitarea deformarii acestora trebuie intoarse de pe o parte pe cealalta la un interval de aproximativ doua saptamani.

Expunerea excesiva la caldura si curent este cauza deteriorarii, inainte de vreme, pentru anvelope vara Michelin si se prezinta sub forma de mici fisuri care in timp se vor intinde pe toata suprafata anvelopei.

Alt lucru pe care trebuie sa il stie cei care vor sa isi pastreze anvelopele nefolosite in conditii optime este ca acestea nu trebuie sa intre in contact cu uleiuri sau carburanti, deoarece, astfel isi pot pierde multe dintre proprietatile elastice.

Daca se doreste inlocuirea anvelopelor unui autoturism, in functie de anotimp, trebuie stiut ca exista anvelope special create in functie de vremea de afara sau de drumul pe care circula autoturismul.

Daca vremea este friguroasa, trebuie neaparat sa folosim anvelopele special create pentru iarna, deoarece acestea sunt realizate special pentru a rezista la temperaturi scazute, drumuri poleite si noroioase.

Utilizarea anvelopelor de iarna in acest caz poate duce la o mai buna aderenta a autoturismului si va poate feri de eventualele accidente. In anotimpul calduros, recomandat este sa va echipati autoturismul cu anvelope de vara, deoarece acestea sunt cea mai buna metoda pentru un drum fara probleme, cand Soarele incinge asfaltul.

Be Sociable, Share!