Avantajele si dezavantajele meseriei de sofer de tir

Share Button

Avantajele si dezavantajele meseriei de sofer de tirIndiferent de experienta la volan, indiferent de accidentele pe care le-ai avut, daca esti sofer esti obligat sa ai o asigurare RCA.

Nu toti cei care au o masina au o situatie financiara foarte buna. Unii abia reusesc sa faca rost de bani pentru a pune benzina. Cu toate acestea, taxele si impozitele trebuie platite. Daca esti in cautarea unui RCA ieftin trebuie sa alegi o firma care are RCA-uri ieftine.

Stiai ca acum iti poti incheia o polita RCA si online? Intra pe RCAautoieftin.ro pentru toate detaliile de care ai nevoie. Aici vei beneficia de un RCA ieftin si rapid.

O parte din soferii din tara noastra si nu numai, aleg sa fie soferi de tir. Meseria de sofer de tir nu e vazuta prea bine, insa nu e deloc usoara. Ca orice alta meserie, ea are avantaje si dezavantaje.

Dan Bradu seo

In privinta avantajelor, incepem cu partea financiara. Soferii de tir castiga destul de bine, mai ales daca lucreaza in curse internationale. Asadar, daca vrei sa ai o situatie financiara buna, sa fii sofer de tir ar putea fi o idee destul de buna.

Un alt avantaj al soferilor de tir consta in faptul ca viziteaza multe locuri. Mai ales daca faci curse in afara tarii, ai sansa sa vezi o multime de alte tari, tari pe care poate altfel nu ai ocazia sa le vezi.

Faptul ca nu e nimeni sa te strezeze in permanenta cu ce ai de facut poate fi tot un avantaj. Insa, ca sa fii linistit trebuie sa respecti ce ti se cere si sa ajungi la timp la destinatie.

Acestea sunt o parte din avantajele acestei meserii. Insa sunt si o multime de dezavantaje.

Un prim dezavantaj consta in faptul ca esti departe de casa. Multi dintre soferii de tir vin doar la cateva luni acasa. Daca esti atasat de familia ta, e greu sa rezisti.

Daca esti tanar, cu o astfel de meserie e foarte greu sa-ti intemeiezi o familie. Femeilor nu le plac in general barbatii mereu plecati, barbatii care nu pot fi langa ele atunci cand au nevoie.

Tot la dezavantaje amintim faptul ca trebuie sa dormi/mananci pe unde apuci. De multe ori toate acestea le faci in tir. Acolo gatesti, acolo mananci, acolo dormi.

Multi dintre soferii care lucreaza pe tir ajung sa aiba grave probleme de sanatate la spate, mai ales daca nu au tiruri cu scaune comode si performante.

Ceea ce-i mai nemultumeste pe soferii de tir este faptul ca nu li se respecta mereu programul de odihna.

Daca ai sefi care nu respecta angajatii, ai toate sansele sa muncesti enorm de mult si sa dormi extrem de putin. Sefii stiu doar atat: trebuie sa ajungi la timp.

Nu e simplu sa fii sofer de tir si cel mai bine poate spune asta o persoana care a trecut sau trece printr-o astfel de experienta. Daca esti sau ai fost sofer de tir, te rugam sa impartasesti cu noi o parte din experienta ta. Poate cuiva ii va fi de folos.

Be Sociable, Share!