Beneficiile zaharului de nuca de cocos

Share Button

Beneficiile zaharului de nuca de cocosConsiderat o alternativa mai buna la zaharul rafinat, zaharul de nuca de cocos este seva deshidratata si fiarta a pamierului de nuca de cocos. Zaharul de cocos a atras atentia multora dintre cei care sunt constienti de sanatate, datorita continutului redus de fructoza si indicelui glicemic scazut.

De asemenea, contine urme ale unor minerale si antioxidanti in comparatie cu zaharul alb obisnuit. Un alt factor care ofera zaharului din nuca de cocos un mare avantaj fata de ceilalti indulcitori este faptul ca nu este rafinat sau modificat chimic si nu contine ingrediente artificiale sau substante sintetice. Zaharul de nuca de cocos nu este un derivat direct al nucii de cocos, este vorba despre seva fiarta si deshidratata a palmierului de nuca de cocos si uneori se foloseste si miezul acestuia. Seamana si are gust de zahar brun, cu o usoara aroma de caramel. Este utilizat pe scara larga ca indulcitor natural la pentru diverse preparate alimentare.

Dan Bradu seo
  1. Indice glicemic scazut

Indicele glicemic (GI) se refera la nivelul de glucoza . Zaharul de cocos variaza relativ scazut in numarul indicelui glicemic. Mai mult, zaharul de nuca de cocos contine o fibra numita insulina despre care se stie ca incetineste absorbtia de glucoza .

  1. Continut relativ ridicat de nutrienti

Continand aproximativ 16 calorii si patru grame de carbohidrati per lingurita, zaharul de nuca de cocos poate sa nu reduca aportul caloric, insa zaharul tau alb obisnuit este ceea ce denumim calorii goale ceea ce inseamna ca nu contine substante nutritive. Zaharul de nuca de cocos, pe de alta parte, are un continut ridicat de antioxidanti, fier, calciu si potasiu.

  1. Nu este rafinat

Zaharul de nuca de cocos este unul dintre cei mai cautati indulcitori naturali. Departe de procesul de rafinare extins, la care trebuie supus zaharul obisnuit, zaharul de nuca de cocos este pur. Il poti folosi pregatind diverse deserturi si bauturi.

  1. Mai putina fructoza

Fructoza este o varianta de zahar care este transformata rapid in grasimi de catre organismul nostru. Fructoza nu este usor descompusa si numai ficatul este capabil sa descompuna fructoza, iar aceasta descompunere complexa duce la formarea trigliceridelor (o forma de grasime). Zaharul din nuca de nuca contine aproximativ 20-30% procente de fructoza, spre deosebire de zaharul alb, care este bogat atat in ​​fructoza, cat si in glucoza.

  1. Electroliti mai buni

Fiind bogat in potasiu, magneziu si sodiu, zaharul din nuca de cocos are capacitatea de a regla continutul de apa al organismului. Stiati ca are aproximativ 400 de ori mai mult potasiu decat zaharul alb ?! Deci, asigurati-va ca utilizati acest tip de indulcitor cu moderatie.

  1. Efecte benefice pentru intestine

Insulina are capacitatea de a determina cresterea bifidobacteriilor intestinale. Bifidobacteriile sunt recunoscute pentru efectul pe care il au in restaurarea bacteriilor bune din intestin si, de asemenea, va creste imunitatea.

Pentru a obtine beneficiile maxime ale zaharului din nuca de cocos, trebuie sa fiti un cumparator prudent. Multe branduri pot vinde zahar de nuca de cocos amestecat cu zahar din trestie. Prin urmare, cititi cu atentie eticheta ingredientului inainte de a cumpara. Iti recomandam zahar de cocos bio, un prous cu numeroase beneficii asupra santatii.

 

Be Sociable, Share!