Cainii pot trai doar cu hrana si mancare uscata pentru caini?

Dan Bradu seo
Share Button

Cainii pot trai doar cu hrana si mancare uscata pentru caini?Pe piata exista mai multe tipuri de hrana si mancare uscata pentru caini pe care o poti alege in functie de nevoile animalului de companie si de recomandarile medicului veterinar. Intrebarea de azi este urmatoarea: poate cainele sa traiasca utilizand doar hrana uscata? Vei gasi cu siguranta raspunsul in informatiile urmatoare.

Nu este un secret ca alimentele uscate sunt o optiune convenabila si usoara pentru proprietarii de caini. Cainii par incantati de hrana uscata speciala pentru ei, iar cei mai multi traiesc doar cu acest tip de mancare.

De la inventarea alimentelor umede conservate si refrigerate, unii oameni s-au preocupat de proprietatile nutritionale ale alimentelor uscate. Din fericire pentru proprietarii de animale de companie, cainii se inteleg bine din punct de vedere nutritional cu alimentele uscate.

In timp ce multe animale de companie prefera hrana pentru caini umeda, deoarece este mai placuta, aceasta nu inseamna ca alimentele uscate nu reprezinta o optiune sanatoasa pentru caini.

Cum pot trai cainii doar cu alimente uscate

Este foarte important ca din alimentatia cainelui sa faca parte doar acele produse care ii aduc animalului de companie aportul caloric si nutritional ideal. In loc sa iti faci griji cu privire la tipul de hrana ales, este recomandat sa te consulti cu veterinarul pentru a primi indrumarile necesare pentru un aliment potrivit nevoilor cainelui tau.

Timp de decenii, hrana uscata pentru caini a fost singura hrana pentru caini disponibila pe piata, acesta fiind un indiciu care indica faptul ca aceste animale de companie pot trai sanatoase doar cu acest tip de hrana. Deci este destul de clar ca hrana pentru caini uscata este o alegere perfecta pentru o dieta echilibrata.

Este o idee buna sa discuti cu un medic veterinar inainte de a schimba alimentele oferite cainelui.

Limbajul corpului poate transmite preferinta pentru un anumit tip de hrana

Limbajul corpului spune multe despre animalele de companie. Daca observi oricare dintre urmatoarele semne poti fi sigur ca animalul tau de companie isi iubeste hrana uscata:

  • Mestecarea in asteptarea bolului plin;
  • Salivarea excesiva in momentul in care bolul cu hrana uscata se apropie;
  • Faptul ca animalul da fericit din coada;
  • Cainele asteapta cu nerabdare fiecare masa;
  • Cainele are o greutate optima si o blana sanatoasa.

Atunci cand a fost inventata prima hrana comerciala pentru caini, aceasta a fost singura optiune de pe piata. Aproximativ 30 de ani mai tarziu, alimentele umede au fost introduse in rafturile magazinelor. Se pare ca pana in momentul in care a aparut hrana umeda, cainii au putut sa traiasca vieti sanatoase si fericite, utilizand doar hrana uscata.

Cu toate acestea, standardele de nutritie pentru animalele de companie s-au schimbat foarte mult incepand din 1890. De atunci, alimentele pentru caini au fost facute cu ingrediente mai bune si cu mai multi nutrienti. Alimentele uscate pentru caini sunt acum formulate pentru a contine un anumit procent de proteine ​​si grasimi, care sunt necesare pentru ca animalele de companie sa fie sanatoase.

Be Sociable, Share!