Care sunt motivele pentru care iPhone-ul trebuie sa aiba husa de protectie?

Share Button

Care sunt motivele pentru care iPhone-ul trebuie sa aiba husa de protectie?Pentru a putea intelege necesitatea unei huse sau a unei folii de protectie pentru iPhone-ul dumneavoastra, trebuie sa vedem motivele principale care duc la aceasta necesitate.

Cu circa zece ani in urma, cand inca erau la putere telefoanele clasice, aparuse mitul indestructibilitatii telefoanelor Nokia. Practic acestea puteau fi aruncate pe ciment si nu sufereau niciun fel de avarie.

Intre timp, telefoanele au evoluat foarte rapid  din punct de vedere tehnologic. Insa durabilitatea lor a scazut drastic, modelele actuale avand ecrane mult mai mari. Indiferent de felul in care sunt construite acestea, ecranele devin foarte sensibile cand asupra acestora se produc socuri foarte puternice, daca nu sunt folosite cu grija deosebita. In acelasi timp, carcasa a devenit extrem de subtire, aceasta aliniindu-se cu cerintele cumparatorilor, deci exista probleme mult mai mari legate de carcasa.

Daca va inchipuiti ca un iPhone foarte scump este foarte solid, trebuie sa stim ca treaba sta cam invers, chiar modelele de top fiind in centru unor scandaluri legate de rezistenta carcasei lor. Practic motivul principal pentru care este necesara o husa de telefon este legat de fragilitatea iPhone-ului de ultima generatie, fie ca ne referim la ecranul acestuia sau la carcasa.

Valoarea de revanzare este deosebit de importanta, multi utilizatori de iPhone vor o valoare de revanzare mare care sa fie mentinuta, acest lucru fiind posibil doar daca dispozitivul se afla intr-o stare perfecta.

Persoanele care cumpara dispozitive second-hand de pe unele site-uri pun un pret mare pe aspectul vizual in primul rand si abia mai tarziu sunt foarte interesati de unele accesorii cu care vin aceste smartphone-uri.

Un alt motiv este utilizarea de catre copii a acestor dispozitive. Pentru cei mai multi parinti acesta este un motiv bine intemeiat pentru a investi intr-o husa de protectie de foarte buna calitate pentru un iPhone. Practic bugetul familiei este astfel protejat si el, astfel copii pot folosi dispozitivul fara mari probleme.

Un motiv destul de important care ar face o persoana interesata de achizitia unei huse iPhone o reprezinta extra-functiile cu care sunt comercializate unele modele. Cele mai importante si totodata cele mai utile sunt cea de port-business card, in cazul modelelor de carcase tip flip sau functionalitatea de baterie externa. Un motiv foarte important este si estetica carcasei telefonului.

Exista foarte multi sustinatori ai ideii ca telefonul trebuie sa fie purtat fara carcasa de protectie, pentru ca utilizatorii sa se bucure de inovatia designerului acelui model. Pentru cei mai multi insa componenta de individualizare a carcasei este foarte importanta, pentru ca aceasta sa se poata asorta cu personalitatea posesorului.

Practic utilizarea unei huse de iPhone este o decizie care de fapt tine de preferintele fiecaruia, dar totodata nu trebuie uitate si beneficiile mari cand vine vorba de protectia dispozitivelor iPhone, mai ales ca acestea nu implica costuri mari.

Totusi este recomandata folosirea cu incredere a huselor pentru iPhone, deoarece consecintele pe care le poate avea avarierea acestui telefon extrem de scump intr-un moment de neatentie sunt foarte costisitoare.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!