Care sunt tipurile de tapet?

Share Button

Care sunt tipurile de tapet?In momentul in care consideri ca trebuie sa aduci o schimbare locuintei tale, si sa ii oferi un alt aspect si un aer nou, cu siguranta trebuie sa te gandesti la redecorarea acesteia.

Cand vorbim despre redecorarea locuintei, este evident faptul ca vorbim despre inlocuirea obiectelor de mobilier, despre schimbarea culorii peretilor, dar si despre achizitionarea de accesorii noi pentru locuinta.

Cele mai cunoscute accesorii pentru locuinta, sunt fara doar si poate covorul, dar si draperiile si perdelele, acestea din urma fiind accesoriile pentru ferestre, fara de care, ar parea foarte pustiu si gol interiorul locuintei.

Un alt detaliu foarte important care conteaza mult in ceea ce priveste redecorarea casei, ar fi alegerea unui accesoriu pentru perete, accesoriu care in primul rand ar scoate in evidenta peretele respectiv, insa ar putea fi ales in asa fel incat sa fie in contrast sau sa scoata in evidenta si un alt element decorativ din incapere.

Ei bine, atunci cand vorbim despre accesorii pentru ferestre, cu siguranta vorbim despre tapete, iar un tapet daca stam sa cautam o definitie a sa, este un material realizat din hartie, PVC, matase, panza sau fibre sintetice, care se aplica pe peretii unei camera fara a mai fi nevoie de zugravirea peretilor.

In cazul in care iti doresti un tapet special, ai putea sa iti indrepti de exemplu atentia spre un tapet vlies, realizat din fibre netesute, iar un astfel de accesoriu are avantajul faptului ca se monteaza foarte usor datorita faptului ca adezivul se aplica doar pe perete.

Printre cele mai mari avantaje ale acestui tip de tapete, putem preciza faptul ca peretele poate sa respire cand tapetul este aplicat, iar astfel riscul de condens si mucegai va disparea.

Nu se vor forma goluri in momentul aplicarii tapetului, si in cazul in care se doreste indepartarea sa, acesta se poate indeparta foarte simplu si rapid.

Ai putea iarasi sa iti indrepti atentia spre un tapet pe support din hartie, care va fi fabricat din doua straturi.

Suportul este primul strat care constituie si baza tapetului, iar acesta este realizat din hartie, iar stratul superior care va fi imprimat poate fi realizat tot din hartie, sau se poate opta pentru spuma vinilica, PVC sau fibre textile.

Un mare avantaj pe care il au aceste tapete, ar fi faptul ca sunt foarte accesibile in cee ace priveste pretul, iar durata de viata a lor este una medie.

Este foarte important de precizat faptul ca modalitatea de aplicare a tapetului, dar si tipul de adeziv folosit pentru aplicarea acestuia, vor depinde numai si numai de tipul de support al tapetului.

Daca stam sa discutam strict de referitor la compozitia stratului de suprafata a tapetului, atunci putem spune faptul ca aceste accesorii pentru perete pot sa fie urmatoarele: tapet din hartie, tapet vinilic, tapet din fibra de sticla, si tapet zugravibil.

Ei bine, pe langa faptul ca trebuie ca tepetul sa fie ales cu inspiratie pentru a se potrivi cu elementele decorative din incapere, trebuie tinut cont si de incaperea in care va fi acesta aplicat.

Se poate gasi si tapet de bucatarie, si tapet care sa fie aplicat in baie, in sufragerie sau in dormitor.

 

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!