Cat de mult conteaza viteza de incarcare a unui site?

Dan Bradu seo
Share Button

Cat de mult conteaza viteza de incarcare a unui site?Cu siguranta in momentul in care intentionezi sa iti creezi un blog personal, un lucru foarte esential, care te va ajuta sa ai succes, sau sa nu ai succes, va fi reprezentat de viteza de incarcare a site-ului.

Indiferent de nisa blogului, va trebui sa ai cele mai bune articole, in conditiile in care iti vei dori sa atragi lumea spre blogul tau, iar traficul sa fie unul cat se poate de mare, insa cu siguranta va trebui sa ai si o viteza buna de incarcare a site-ului.

In primul rand, este important sa ai un site sau un blog care se incarca foarte rapid, datorita faptului ca motoarele de cautare apreciaza foarte mult aceste site-uri sau bloguri, iar daca mai este si bine optimizat de catre specialistii in optimizare seo, atunci blogul sau site-ul tau cu siguranta va ajunge rapid pe prima pagina in Google, sau in alte motoare de cautare.

Plus de asta, chiar si rabdarea consumatorilor este din ce in ce mai mica, asa ca acestia nu au foarte mare rabdare pentru a sta sa se incarce o pagina web. In conditiile in care site-ul tau se incarca foarte rapid, acesta va fi pe placul consumatorilor, care se vor intoarce pe site si cu alte ocazii.

In caz contrar insa, atunci cu siguranta, cei care odata ce iti viziteaza site-ul, nu sunt multumiti de viteza de incarcare a paginilor de pe site, atunci mai mult ca sigur cu o alta ocazie nu vor mai reveni pe site sau pe blog, iar mai mult decata atat, sunt sanse sa iti faca si anti reclama.

Daca la inceputul anilor 2000, un site se incarca in aproximativ 8 secunde, se pare ca dupa anul 2006, acest lucru s-a modificat, astfel ca site-urile se incarcau undeva intre 4-5 secunde.

Lucrurile pare ca s-au schimbat si mai mult, astfel ca in prezent, consumatorii care acceseaza un site, in conditiile in care acesta nu se incarca in 2-3 secunde, parasesc site-ul, fara a mai reveni alta data pe site-ul respective.

In urma unor studii de specialitate, s-a ajuns la concluzia ca mai mult de 80% dintre cei care isi cumpara produse din mediul online, considera ca viteza de incarcare a unui site este un criteriu extrem de important.

Tocmai acesta este si motivul pentru care ei viziteaza doar anumite site-uri, pentru ca acestea se incarca foarte rapid, asa ca nu au nevoie de un timp mare de asteptare.

Ei bine, pentru ca blogul tau sau site-ul pe care ai de gand sa il creezi, sa aiba o viteza foarte buna de incarcare, in primul rand, va trebui sa alegi cele mai bune servicii de Gazduire Web – Gazduire Enterprise.

Odata ce ai ales o firma de top care iti poate oferi astfel de servicii, vei putea apoi sa optezi si pentru optimizarea blogului sau a site-ului, iar in acest fel, viteza de incarcare va fi una foarte buna, iar vizitatorii de pe blog sau de pe site, din acest punct de vedere vor fi multumiti.

Be Sociable, Share!