Ce beneficii au cei care apeleaza la o firma de administrare imobile?

Share Button

Ce beneficii au cei care apeleaza la o firma de administrare imobile?Cei care locuiesc la bloc, cu siguranta stiu faptul ca administrarea unui astfel de imobil presupune o munca destul de solicitanta, motiv pentru care trebuie inceputa neaparat colaborarea cu o firma administrare imobile.

Este adevarat faptul ca in trecut, nu existau atat de multe firme care sa presteze astfel de servicii, sau mai bine spus, nu existau astfel de firme, iar locatarii de la bloc apelau la ajutorul unor administratori.

De multe ori, aceasta alegere se dovedea a fi una inspirata, in cazul celor care au ales sa colaboreze cu administratori specializati in aceasta meserie, si care cunosteau legislatia in vigoare.

Au fost insa si mai multe situatii, si cu siguranta astfel de situatii s-au intalnit in mai toate orasele tarii, acolo unde locatarii de la bloc au ales sa colaboreze cu administratori, iar mai apoi au regretat alegerile facute.

Cei care au colaborat cu administratori imobile, insa care nu aveau o foarte mare experienta, sau care nu erau calificati in aceasta meserie, cu siguranta au regretat alegerea facuta, pentru ca imobilul in care locuiesc a fost administrat in mod gresit.

Aceasta problema pare insa sa se fi rezolvat odata cu trecerea timpului, iar motivul este unul cat se poate de simplu.

Pe piata au inceput sa isi faca aparitia din ce in ce mai multe firme care administreaza blocuri, sau tot felul de alte imobile, iar cei care locuiesc la bloc au inceput sa colaboreze cu aceste firme.

In primul rand, cei care locuiesc la bloc, si au de gand sa colaboreze cu o astfel de companie pentru a le fi administrat imobilul, trebuie sa stie faptul ca vor primi garantii referitoare la buna administrare a cladirii.

Reducerea cheltuielilor, si chiar si serviciile integrate la cheie, cum ar fi administrarea financiara, serviciile de contabilitate, serviciile de intretinere, sau chiar si serviciile de mici reparatii, sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le vor avea locatarii de la bloc, incepand cu momentul in care vor colabora cu o astfel de firma.

Este important de precizat faptul ca aceste firme vin in intampinarea locatarilor cu tot felul de pachete de servicii, astfel ca se poate opta doar pentru o administrare financiara a imobilului, sau se poate opta si pentru administrarea tehnica a acestuia.

Referitor la administrarea tehnica a unui imobil, aceasta cuprinde mici reparatii care se vor efectua daca situatia o va cere, dar si serviciile de curatenie si de intretinere a imobilului.

Ei bine, aceste servicii pot avea diferite preturi pentru locatari, in functie de pachetul ales, dar si in functie de numarul locatarilor din bloc.

In cazul unui bloc cu mai multe apartamente, tarfiful pentru administrarea blocului va fi mai mic, decat in cazul unui bloc cu apartamente mai putine.

Un alt aspect extrem de important care trebuie luat in calcul, este acela ca firmele care activeaza in acest domeniu detin polite de asigurare care pot sa acopere eventualele pagube, daca acestea nu au fost produse in mod intentionat.

Asadar, pentru administrarea unui imobil, cea mai buna varianta este aceea de a se apela la ajutorul unei firme de specialitate.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!