Ce beneficii poate avea drenajul limfatic?

Share Button

Mai mult ca sigur ai auzit sit u cel putin odata discutandu-se despre drenajul limfatic, care este cunoscut de catre specialisti sub denumirea de presoterapie.

Ei bine, drenajul limfatic, sau presoterapia este un tratament care ajuta la mentinerea frumusetii si a tineretii, insa inainte de a apela la un astfel de tratament, va trebui sa stii cat mai multe amanunte despre modul in care functioneaza un asemenea tratament.

Asadar, in cele mai multe cazuri, presoterapia se efectueaza in cabinetele de infrumusetare, insa se poate realiza chiar si acasa, pentru ca sunt destui producatori sau importatori ori distribuitori care, vand aparat presoterapie, ce poate sa fie utilizat pentru un astfel de tratament la domiciliu.

Sunt insa si cabinete de kinetoterapie, unde se executa astfel de tratamente, asa ca in cazul in care ai de gand sa urmezi un asemenea tratament, poti avea la dispozitie mai multe solutii.

Tratamentul de presoterapie, pare a fi mai degraba un masaj, insa in realitate, un astfel de tratament are o multime de beneficii in plus, spre deosebire de un masaj simplu.

Pentru a reusi sa intelegi mai bine ce inseamna drenajul limfatic, ar fi indicat sa cunosti mai multe detalii despre sistemul limfatic, si despre rolul pe care acesta il are in mecanismul de functionare al corpului uman.

Sarcina cea mai importanta a acestui sistem, este aceea de a fi sigura ca surplusul de lichide existent in corp, va ajunge catre nodulii limfatici, iar aici ar trebui sa fie eliminate toate celulele moarte si toxinele prin intermediul urinei, iar astfel organismul ar fi eliberat de reziduri.

Sunt insa si situatii in care sistemul limfatic nu are randamentul dorit, iar in acest caz, neindeplinindu-si atributiile, organismele vor incepe sa aiba de suferit din ce in ce mai mult, astfel ca va aparea celulita, vor aparea si anumite infectii, plus alti factori deloc agreabili.

Daca te intrebi cum functioneaza drenajul limfatic, ei bine, acesta este de fapt un masaj care se desfasoara in cadrul unei sedinte, care poate sa fie efectuat fie manual, fie prin intermediul unor aparate electrostimulatoare, sau chiar si cu ajutorul aparatelor speciale pentru presoterapie.

Daca stam sa discutam despre cele mai renumite beneficii ale unui astfel de tratament, am putea mentiona in primul rand eliminarea aspectului de coaja de portocala al pielii, dar putem aminti si stimularea circulatiei sistemului limfatic, sau eliminarea celulitei.

Inca un mare beneficiu pe care il are un astfel de tratament, ar fi faptul ca drenajul limfatic obliga corpul uman sa treaca printr-un proces de detoxifiere, care are rolul de a revigora organismul si de a-i oferi acestuia vitalitate din plin.

Un astfel de tratament are efecte foarte bune inca de la primele sedinte, iar astfel, se va elimina prin urina surplusul de toxine din corp. epidermele de pe corp isi vor pierde si ele din volum, iar astfel, vor disparea si centimetrii nedoriti din talie.

Asadar, in cazul persoanelor care isi doresc sa slabeasca, si sa aiba un corp de invidiat, cu siguranta un astfel de tratament le este recomandat.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!