Ce inseamna mai exact amanetul auto?

Share Button

Ce inseamna mai exact amanetul auto?Multi sunt cei care au auzit discutandu-se despre amanet auto, insa putini sunt cei care stiu cu adevarat ce este amanetul auto si ce presupune acesta.

Asadar, amanetul auto este un tip de imprumut financiar pe care o casa de amanet il poate oferi unei persoane, fie ea persoana fizica sau persoana juridica. Mai exact, pentru ca toata lumea sa inteleaga, acest tip de imprumut este caracterizat ca si fiind imprumutul pentru care oamenii ii lasa casei de amanet drept garantie un autoturism.

Pentru ca o casa de amanet sa ii ofere unui client un imprumut de acest gen, sunt necesare mai multe etape importante, iar aici discutam despre incheierea contractului de amanet mai intai de toate.

Pentru a se incheia contractul de amanet sunt necesare cateva documente importante, iar aici discutam in primul rand despre cartea de identitate a proprietarului masinii in cazul in care masina este detinuta de catre o persoana fizica.

Apoi, sunt necesare documentele masinii, iar aici amintim Certificatul de Inmatriculare al acesteia (talonul), dar si Cartea de Identitate a masinii. In cazul in care proprietarul din acte al masinii, este o persoana juridica, atunci este nevoie si de o copie dupa Certificatul de Inregistrare in Registrul Comertul a firmei, pe langa documentele amintite anterior.

Un alt pas extrem de important consta apoi in evaluarea masinii. Desi multa lume considera ca aceasta este o simpla formalitate, lucrurile nu sunt atat de simple precum par. Evaluatorii verifica toate cele necesare, pentru a putea oferi apoi pretul corect in schimbul masinii.

Atunci cand se amaneteaza o masina, se tine cont de marca si modelul acesteia, de anul fabricatiei, de dotarile acesteia, de capacitatea motorului, de gradul de uzura, dar si de valoarea de piata a masinii.

Acesta este unul dintre pasii cei mai importanti, pentru ca in functie de evaluarea masinii, clientului i se va propune si o suma de bani in schimbul masinii, iar daca acesta va considera ca suma de bani propusa de catre casa de amanet este cea corecta, se va incheia contractul de amanet.

Pentru ca acesta sa se poata incheia, sunt necesare documentele amintite anterior in acest articol. Contractul de amanet se poate incheia pe o perioada de cel mult 30 de zile, insa se poate extinde atunci cand persoana care si-a amanetat masina solicita acest lucru.

Clientii care insa reusesc intr-un final sa faca rost de banii de care au nevoie pentru a-si plati datoria catre casa de amanet, isi pot recupera masina, fara a mai fi nevoie sa astepte pana la expirarea contractului de amanet, iar drept bonus li se va recalcula comisionul, pentru a plati mai putini bani.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le cunoasca toata lumea in ceea ce priveste amanetul auto. Cu cat oamenii cunosc mai multe informatii, cu atat le este mai usor sa aleaga daca isi doresc un astfel de imprumut, sau daca ar fi mai bine sa opteze pentru un alt fel de imprumut financiar.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!