Ce inseamna responsive design?

Dan Bradu seo
Share Button

Responsive design prezinta numeroase avantaje pe care nu le poti trece cu vederea si care prezinta numeroase beneficii atat proprietarilor de site-uri, cat si utilizatorilor. Unul dintre aceste avantaje il reprezinta accesibilitatea de calitate, oricare ar fi dispozitivul de pe care site-ul este accesat.

Acestui avantaj i se adauga cel al numarului considerabil mai mare de vizitatori pe care l-ar putea avea si cel al unei mai bune experiente a vizitatorilor pe care o vor avea datorita unui continut adaptat nevoilor sale.

De asemenea, printre avantajele design-ului responsive se numara si eforturile reduse in materoe de SEO, dat fiind ca acestea se realizeaza pe un singur site, nu pe mai multe site-uri.

In fata multitudinii de suporturi si a diversitatii de dimensiuni ale ecranelor, este nevoie sa se tina seama de faptul ca experienta utilizatorilor trebuie sa ramana identica, iar accesul la informatia cautata sa fie simplificat pe cat posibil.

Nu trebuie uitat nici ca vizitatorii pot fi de multe ori presati de timp, iar o pagina care nu este optimizata cu imaginea prost dimensionata sau textul ilizibil duce inevitabil catre renuntarea de a mai accesa pagina respectiva. Ideala este realizarea unui design responsive inca din momentul conceperii sale, pentru ca in caz contrar este posibil sa fie nevoie de o readaptare fortata pe parcurs.

In ceea ce priveste aceste subiect, Google si-a actualizat algoritmul pentru a face mai putin vizibile in rezultatele cautarii obtinute pe dispozitivele mobile site-urile care nu sunt „prietenoase” cu telefoanele mobile.

Principala provocare a design-ului responsive este aceea de a optimiza experienta utilizatorului si de a o plasa in centrul conceperii site-urilor, avand grija in acelasi timp de a crea armonie intre distribuirea continuturilor si a serviciilor digitale care provin din surse multiple.

Cum poate fi definita si imbunatatita experienta utilizatorului? Design-ul UX consta in imaginarea si crearea unui site de internet pentru a realiza cea mai buna experienta a utilizatorilor. Insa ce este aceasta experienta si cand poate fi ea considerata una buna? Daca utilizam o experienta proasta pentru a defini caracteristicile uneia bune?

Orice utilizator a avut, cu siguranta, ocazia de a naviga pe un site pe care la un moment dat s-a simtit pierdut si, in mod inevitabil, a abandonat navigarea. O navigare la intamplare, un timp de incarcare mult prea lung sau diverse formulare si rubrici care trebuie completate doar pentru ca un utilizator sa se poata abona la un newsletter vor duce, inevitabil, la renuntarea de a mai accesa site-ul respectiv.

Pentru a raspunde la aceste nevoi, design-ul UX si-a propus drept scop producerea unui site grafic, ergonomic, in cazul carora utilizatorii sa simta placere in momentul navigarii pentru a gasi informatia necesara sau pentru a gasi produsele cautate cu cea mai mare incredere.

Acest tip de exercitiu nu este unul care sa se rezume doar la realizarea unei interfete frumoase, ci lucrurile merg mult mai departe de aceasta simpla conditie. Este nevoie de mai mult de atat, iar www.droidwebdesign.com tocmai de aceste lucruri are grija pentru a le oferi utilizatorilor ceea ce au nevoie in materie de site-uri.

Be Sociable, Share!