Ce sunt displayurile amoled?

Dan Bradu seo
Share Button

Ce sunt displayurile amoled?Smartphone-urile si tabletele au caracteristica comuna de a detine un ecran. Dar nu toate ecranele sunt valoroase, fie prin design sau tehnologia pe care o folosesc.

Prin intermediul acestui fisier, vom discuta despre diferentele care ar putea exista intre ecrane si vom incerca sa demonstram termenii tehnici utilizati de producatori. Prin urmare acest articol este in totalitate despre display telefon mobil.

Scopul acestui articol este de a crea cunostinte din informatie. Ca si in articolele noastre despre tehnologiile LTE 4G, LTE-Advanced si baterii, oferim o serie de informatii care explica tehnologiile care guverneaza dispozitivele noastre mobile. Daca acest articol se refera la ecrane, nu va fi vorba despre definitii sau rezolutii ale ecranului, pe care le-am tratat separat.

Care este diferenta dintre ecranul capacitiv si cel rezistiv?

Exista doua tipuri de tehnologii pentru a face un touchscreen. In primul rand, placa rezistiva. Este o placa de sticla conductiva acoperita de o folie de plastic a carei suprafata este, de asemenea, conductiva.

Exista un spatiu intre cele doua straturi, precum si o fata protectoare pentru filmul din plastic. Prin urmare, senzatia este nefireasca si deseori descurajeaza utilizatorii. Prin urmare, aceasta tehnologie nu mai este utilizata astazi, a fost gasita pe primele dispozitive tactile.

A fost inlocuita cu placile capacitive: un strat, pe baza de indiu, este asezat pe sticla. Cand degetul este asezat pe geam, incarcarea electrica este recuperata de deget. Sistemul cunoaste pozitia degetului in functie de scurgerea curentului.

Acest tip de sistem face ca 90% din luminozitate sa creasca cu 75% pentru o dioda. Acesta este unul tip de display care a fost folosit timp de mai multi ani si a fost cunoscut publicului larg, in special cu sosirea iPhone-ului.

A aparut o noua tehnologie bazata pe placi capacitive: ZeroGap Touch este utilizat de LG in Optimus G. Stratul tactil capacitiv este imprimat direct pe placa de sticla in loc sa fie pus pe acesta din urma. Astfel, grosimea stratului este redusa, permitand o perceptie mai directa si o mai mica reflectare a luminii. Acest lucru reduce si marginile smartphone-ului.

Care sunt diferentele dintre LCD si AMOLED?

Panoul ecranului este echipat cu mai multe elemente. Dintre acestea, exista cristale lichide care echipeaza ecranele LCD. Pentru afisajele PMOLED si AMOLED, cristalele lichide sunt inlocuite cu diode organice cu emisie de lumina. Diferenta principala provine de la sursa de lumina.

Ecranele LCD necesita iluminare din spate (tuburi sau LED-uri), in timp ce pentru PMOLED si AMOLED, diodele produc lumina proprie. Ecranele AMOLED sunt OLED matrice active, in timp ce PMOLED-urile au o matrice pasiva. PMOLED este rezervat dispozitivelor care nu necesita afisare de inalta performanta, deoarece sursa de alimentare nu permite afisarea unor imagini foarte rapide.

Ele sunt gasite pe vechile playere MP3, de exemplu, sau chiar pe ecranul noului Gear 360 de la Samsung. Pe dispozitivele noastre mobile gasim AMOLED sau LCD.

Avantajul AMOLED este ca nu are dezavantaje, deoarece economiseste spatiul ocupat de sistemul de iluminare de fundal necesar pentru ecranul LCD. Acest lucru face, de asemenea, posibilitatea de a avea ecrane flexibile. AMOLED are multe avantaje fata de ecranul LCD: o redare mai buna a culorilor si un contrast aproape infinit. Intr-adevar, negrul se obtine prin oprirea diodei. In timp ce pe ecranul LCD, negrul poate bate in gri, lumina de fundal fiind intotdeauna activa.

Be Sociable, Share!