Ce trebuie sa stii cand cumperi o masina second hand?

Dan Bradu seo
Share Button

Ce trebuie sa stii cand cumperi o masina second hand?Cei mai multi dintre romanii care au in plan sa isi schimbe masina, se orienteaza spre o masina second hand, din diferite motive.

In primul rand o masina second hand este mai ieftina decat o masina noua, iar o masina second hand de la un producator de top (Audi, Mercedes Benz sau BMW), chiar daca are 3-4 ani de vechime, tot arata si ruleaza mai bine decat un model nou de la Opel, Renault, Fiat sau alti astfel de producatori.

In cazul in care ai si tu de gand sa iti inlocuiesti vechea masina cu una mai noua, cu siguranta poti sa dai un click aici, si poti sa gasesti o multime de modele de masini rulate, care se prezinta intr-o stare impecabila, atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere estetic.

Poti sa iti cauti o masina second hand si intr-o piata auto, nu neaparat intr-un parc auto, sau poti alege sa iti cumperi masina de la un bisnitar de masini.

Un lucru insa este cat se poate de clar, si anume ca nu trebuie sa iti cumperi o masina second hand pana cand nu o testezi foarte bine.

In acest sens, ar trebui sa conduci putin masina atat pe drum bun (pe sosea), cat si pe un drum pietruit, pentru a auzi daca masina are probleme la directie sau daca are diferite alte probleme.

Tot atunci cand vrei sa iti cumperi o masina second hand, ar fi indicat deasemenea sa mergi cu ea intr-un service auto. Mecanicii de acolo vor putea sa verifice masina foarte bine din punct de vedere mecanic.

Apoi, un alt amanunt important pe care trebuie sa il ai in vedere, este acela ca ar fi indicat sa platesti si pretul unei diagnoze auto, iar platind pentru o asemenea verificare, vei putea fi linistit ca masina se afla in cele mai sigure conditii.

Este foarte important ca atunci cand ai de gand sa iti cumperi o masina second hand, sa ii verifici si kilometrii din bord, pentru ca este important ca acestia

sa fie reali. Exista in clipa de fata multe persoane fizice care aduc masini din strainatate pentru a le vinde in Romania, si fac fel si fel de smecherii si dau kilometrii inapoi, doar pentru a pacali oamenii si pentru a obtine cat mai multi bani de pe urma acestor masini.

Apoi, este foarte important ca atunci cand vrei sa iti cumperi o masina second hand, sa ii poti verifica istoricul. In acest fel vei fii sigur de faptul ca masina nu are secrete ascunse, si ca isi merita toti banii.

Indiferent insa de marca si modelul pe care il vei alege, trebuie sa stii ca este important sa ii faci masinii schimbul de ulei, filtre si de distributie, iar astfel daca te vei ocupa de intretinerea masinii, te vei putea folosi de ea mult si bine.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti schimbi masina.

Be Sociable, Share!