Ce trebuie sa stim despre iluminatul public?

Share Button

Ce trebuie sa stim despre iluminatul public?S-a constat ca pentru ilumiatul stradal a inceput sa fie tot mai des utilizat sistemul de tip corp stradal led pentru ca tehnologia aceasta are tot mai multe avantaje economice dar si in ceea ce priveste siguranta si confortul.  Iluminatul public este un cost destul de mare pe care il suporta administratia publica si are un mare impact in siguranta activitatilor pe care oamenii le desfasoara in timpul noptii.

Este foarte important sa avem lumina noaptea. Ati observat probabil cat de urat este sa va deplasati pe strazi care nu sunt luminate corespuzantor sau chiar deloc si ca uneori poate fi chiar periculos. Puteti sa nu locuiti pe strada pe care mergeti si atunci este foarte posibil sa nu stiti ce se afla pe ea, daca sunt lucrari, canale fara capac si alte astfel de lucruri.

Pot aparea accidente destul de urate asa. De asemenea, si pentru cei care locuiesc acolo este foarte important ca strada sa fie luminata. Ganditi-va ca in momentul in care sunteti la munca se poate intampla ceva pe strada, pot sa fie sapate gropri sau pot fi incepute lucrari caz in care in momentul in care treceti pe acolo se poate intampla sa cadeti in ele.

Iluminatul stradal va ajuta sa vedeti mai bine pe unde mergeti cu masina, chiar daca aveti si farurile de la masina. De asemenea, noi va recomandam sa aveti mereu si o lanterna mica de buzunar pentru orice eventualitate. Un alt lucru foarte important este si faptul ca ledurile de pe strada va ajuta sa vedeti daca sunteti atacati si ajuta si camerele amplasate sa surprinda imagini mai clare.

Iluminatul public este un cost important al administratiei asa cum am spus mai sus si tot cum am spus mai sus este si foarte important. Faptul ca sunt inlocuite becurile de pe strada traditionale care aveau sodiu cu lampi cu led are o serie de avantaje imbatabile.

In primul rand administratia publica face economie la energia electrica si asta datorita duratei mari de folosire. Costurile de intretinere sunt de asemenea mici. Timpii de portnire si de oprire instantanee prin comparatie cu lampile traditionale stradale sunt mult mai mici.

Focalizarea fara a folosi dispozitivele supliemtnare care sa se deterioreze in timp este un avantaj considerabil. Factorii de putere care au mai mult de 95 de procente din lampa stradala cu led sunt foarte importanti. Socurile si vriratiile influenteaza putin aceste becuri iar realizarea tuturor activitatilor de siguranta datorita nivelului de iluminare ridicat se face foarte usor.

Avem si posibilitatea de a folosi panouri fotovoltaice pentru a alimenta stalpii de iluminat stradal si asta datorita consumului redus pe care lampa cu led il are.

Prin comparatie cu iluminatul stradal cu led pentru stalpii solari fotovoltaici utilizarea panourilor care sunt fotovoltaice ca si sursa de alimentare are mai multe avantaje.

Se monteaza foarte repede si fara aprobare, nu necesita lucrari in plus pentru cablari si iluminarea in zonele unde e dificila bransarea la retelele nationale sau la retele in general nu  sunt disponibile.

Iluminatul stradal impreuna cu cel casnic reprezinta cel mai mare consum de energie si de aceea se recomanda sa facem si economii.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!