Ce trebuie sa stim despre imprimarea serigrafica?

Share Button

Ce trebuie sa stim despre imprimarea serigrafica?Se pot obtine tricouri personalizate si prin imprimare serigrafica. Serigrafia este un procedeu pentru imprimat pe orice suprafata textila. Pe tricouri, pe bluze, pe sepci, etc si consta in aplicarea pe materialul pe care se imprima a unui strat de cerneala cu ajutorul unei site foarte fine.

In locurile unde se imprima aceste ochiuri se vor forma zone deschise iar zonele care nu trebuie sa se imprime sunt infundate su substante speciale. Prin ochurile deschise cerneala se va presa cu ajutorul unei raclete speciale si va fi imprinsa in materialul textil. Puteti practic sa va ganditi la serigrafie ca fiind printarea utilizand sabloane.

Chiar daca procedeul este vechi pentru ca de curand au fost descoperite materiale imprimate de mai bine de 4000 de ani, serigrafia este in continuare un precedeu extrem de populat pentru a imprima tricouri datorita calitatii dar si datorita rezistentei pe care imprimeul o are.

Tehnologia de imprimare ce se utilizeaza implica mai mutle alte operatiuni pornind chiar de la pregatirea unei site serigrafie si pana la prepararea unor cerneluri si pregatirea suportului precum si reglarea temperaturii pentru uscare.

Pentru comenzi mari se va utiliza o masina automata denumita serigraf care va realiza operatiunea prin care se aplica cerneala pe sita.

Utilizam o gama destul de variata de tipuri de cerneala cu scopul de a satisface toate nevoile. Cele mai des intalnite sunt plasticul care va creea un imprimeu cu un aspect usor cauciucat dar culori vii si cu cerneluri pe baza de apa care au un aspect mult mai fin si culori mult mai pastelate.

Printre avantajele acestei tehnici vom enumera o buna rezistenta la spalare, costurile foarte mici pentru comenzi mari, de mai multe de 30 de produse imprimate in acelasi model, culorile se pot controla si calibra exact si prin urmare tehnica este perfecta pentru a printa elementele de identitate cum ar fi logourile unde culoara exacta este extrem de importanta si libertatea macima pentru a pozitiona imprimeul.

Printre dezavantajele acestei tehnici de imprimare se pot enumera costul minim de realizare pentru un numar mai mare de tricouri cu un model similar, numarul limitat de culori pentru ca fiecare culoare in plus implica si o sita noua si prin urmare implica si costuri noi.

Pot sa fie imprimate cel mult 8 culori, timpul pentru realizarea si pregatirea imprimeurilor este ceva mai mare decat in cazul imprimarii digitale, este nevoie de o grafica speciala cu format vectorial si cu separarea culorilor.

Serigrafia este foarte buna pentru a realiza un numar cat mai mare de tricouri care au imprimeuri cu putine culori. Serigrafia se va preta astfel pentru tricouri imprimate de serie si pentru vanzarea in diverse magazine sau pentru productia publicitara.

Grafica are un format special denumit vector. Utilizand diverse procedee specifice pot sa fie realizate imprimeuri complexe cu degradeuri.

Pretul pentru genul acesta de imprimare variaza destul de mult tinand cont de cantitatea tricourilor, de numarul de culori dar si de marimea pe care o are un imprimeu.

Serigrafia este rentabila atunci cand se face un numar mai mare de tricouri. Lucrul acesta se va datoa faptului ca mult din acest cost este reprezentat si de realizarea matritelor.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!