Ce trebuie sa stiti despre sediul social al unei firme

Share Button

Daca v-ati gandit sa va deschideti o firma, trebuie sa stiti cateva lucruri extrem de importante inainte de a face acest pas. Desi ne ingropam in hartii sunt unele lucruri care trebuie facute fie ca ne place sau nu.

Daca vreti sa va deschideti o firma cu vialeges – de avocatura, de exemplu, trebuie sa stiti faptul ca va trebui sa va declarati un sediu social, acesta devenind adresa de corespondenta a firmei. In absenta declararii unui sediu social, firma nu va putea fi inregistrata la Registrul Comertului.

Sediul unei firme poate fi declarant in baza unui contract de comodat sau de inchiriere realizat intre asociatul sau administratorul firmei si proprietarul imobilului. Locuinta proprie poate deveni sediul firmei, caz in care este mult mai usor cand veti ajunge la Registrul Comertului sa o inregistrati. Orice firma de avocatura are nevoie de gazduire sediu social unde sa-si primeasca viitorii clienti.

Dan Bradu seo

In cazul in cate ati stabilit sediul firmei intr-un apartament, va trebui sa completati un formular special cu care sa mergeti sa-l inregistrati la Primaria de care apartineti. Sunt firme care va ofera spre gazduire sediul social in cazul in care nu aveti posibilitatea infiintarii firmei, daca intampinati greutati cu stabilirea ori mutarea sediului social ori daca va aflati in imposibilitatea obtinerii acordului vecinilor.

Un serviciu de gazduire a sediului social va ofera numeroase facilitati printre care se numara: primirea si notificarea corespondentei in cel mai scurt timp, reducerea costurilor cu privire la costurile pe care le-ati fi avut de platiti odata cu infiintarea firmei sau cu modificarea sediului social. Astfel de servicii va scot din buzunar cateva mii de lei.

Ce se intampla in cazul inchirierii unui spatiu

In cazul in care urmeaza sa inchiriati un spatiu care sa va gazduiasca sediul social, trebuie sa stiti si in acest caz cateva detalii foarte importante. In cazul in care spatiul unde urmeaza sa va desfasurati activitatea este un apartament, va trebui sa mergeti pana la Administratia Generala a Finantelor Publice pentru a inregistra contractul de inchiriere intre voi si proprietarul apartamentului.

Gazduirea unui sediu social se refera la astabilirea adresei de corespondenta a firmei. Ca aceasta sa devina legala, trebuie sa aiba un sediu unde sa isi desfasoare activitatea economica. Insa nu este neaparat ca la sediul social sa se desfasoare activitatea.

Proprietarul trebuie sa faca dovada in actele pe care le va depune la Registrul Comertului ca firma are un sediu chiar daca nu acolo isi va desfasura activitatea. Un alt lucru important este sa se faca dovada capitalului social. Acesta trebuie sa fie de minim 200 de lei.

Cand toate actele au fost depuse, urmeaza cateva zile pana cand firma va fi inregistrata si veti putea sa va incepeti activitatea in cel mai scurt timp.

Be Sociable, Share!