Cine mai foloseste pc-urile in aceasta perioada?

Share Button

Cine mai foloseste pc-urile in aceasta perioada?Se pare ca in ultimii ani, dintre toti cei care isi cumpara un echipament pe care sa il foloseasca acasa in diferite scopuri, cei mai multi utilizatori aleg sa isi indrpete atentia spre un laptop in defavoarea unui pc.

In trecut, lucrurile stateau total invers, pentru ca laptopurile nu erau atat de performante precum pc-urile, iar oamenii nu priveau cu o foarte mare incredere aceasta categorie de echipamente.

Ei bine, se pare insa ca lucrurile s-au schimbat destul de mult in ultimii ani, astfel incat laptopurile devenind din ce in ce mai performante, utilizatorii au inceput incetul cu incetul sa renunte la ideea achizitionarii calculatoarelor, si au inceput sa isi indrepte atentia spre laptopuri.

Pe langa faptul ca acestea sunt la fel de performante, daca nu chiar mai performante decat pc-urile, ele ocupa si foarte putin spatiu, deci sunt motive bune acestea pentru care utilizatorii aleg un laptop in defavoarea unui pc.

Trebuie insa mentionat faptul ca aceasta evolutie a laptopurilor insa, nu a dus la disparitia de pe piata a pc-urilor. In ciuda faptului ca acestea nu mai sunt atat de cautate, totusi sunt inca utilizatori care atunci cand au nevoie de un echipament pentru acasa, isi aleg un pc.

Din aceasta categorie a utilizatorilor de echipamente, care aleg inca sa isi cumpere un PC in defavoarea unui laptop, putem sa amintim gammerii.

Acestia in mod evident isi vor alege un PC si nu un laptop, pentru ca PC-urile pentru gamming sunt special create pentru a fi utilizate in acest scop, si dispun de specificatii tehnice remarcabile.

Trebuie mentionat insa si faptul ca sunt gammeri care atunci cand vine vorba despre alegerea echipamentului pentru gamming, aleg sa isi construiasca ei singuri echipamentul, decat sa isi cumpere un calculator gata facut.

Plus de asta, vor putea sa economiseasca si niste bani, asa ca alegerea aceasta a lor poate sa fie una ideala, daca stam sa tinem cont si de partea financiara.

Sunt insa si utilizatori care nu isi cumpara un PC neaparat pentru gamming, ci il cumpara pentru ca au nevoie de exemplu de el pentru a lucra de acasa.

In functie de tipul de activitate desfasurata, se poate opta pentru un echipament second hand, si pentru unul din categoria de monitoare second hand 22 inch, in conditiile in care utilizatorul nu are neaparat nevoie de un echipament foarte performant.

In schimb, in conditiile in care utilizatorul are nevoie de un echipament foarte performant, atunci cu siguranta si unitatea centrala, si monitorul dar si perifericele, vor fi noi noute.

Sunt insa si utilizatori care nu lucreaza de acasa, si nu sunt nici gammeri, insa acestia prefera mai mult calculatoarele decat laptopurile, asa ca este evident faptul ca acestia isi vor indrepta atentia oricand spre un PC in defavoarea unui laptop.

Asadar, dupa cum se poate observa din acest articol, in ciuda faptului ca in ultimii ani laptopurile au devenit foarte performante, sunt inca multi utilizatori care prefera calculatoarele, si isi aleg un asemenea echipament pentru acasa.

Be Sociable, Share!