Cine poate plati mai mult pentru aurul tau – o casa de amanet sau un magazin de bijuterii?

Share Button

Cine poate plati mai mult pentru aurul tau – o casa de amanet sau un magazin de bijuterii?Doriti sa pariati pe valoarea bijuteriilor dvs. de aur, monede sau argint? Va sfatuim sa va duceti la un magazin de amanet local sau la un magazin de bijuterii, pentru o plata rapida. Pentru amanet aur 24k, viziteaza BestAmanet.ro.

La jumatatea lunii februarie, licitatia TBL s-a inchis,  cu doua monede de aur si un castron de argint Tiffany – o valoare declarata cuprinsa intre 1.100 si 1.200 de dolari si a primit oferte de pana la 704 dolari si respectiv 1.006 dolari.

Cele mai bune dintre cele douasprezece oferte nu au fost de la un magazin de bijuterii, de la un magazin de monede sau de la un schimb intre aur si diamante. A fost de la „regina amanetului”, Sandy Meier, al carei magazin de pe Berlin Turnpike din Wethersfield, ii intampina pe vizitatori cu manechine ce poarta insemne si tricouri cu „pawn queen”.

Patru din cele sase oferte cele mai mici, au fost de la magazinele de bijuterii, cu cea mai buna oferta de bijuterii, la numarul 7, bijuterii Gem din West Hartford (770 dolari) si cele mai mici bijuterii Becker (658.85 dolari) .

Iata ce a fost in sacul de metale pretioase de la TBL: doua monede de aur de argint (0,25 uncii si 0,10 uncii) si un vas de argint Tiffany Clover de 13,2 uncii. Kitco, un important centru de compensare a metalelor pretioase, platea putin mai mult de 430 de dolari, respectiv 172 de dolari pentru monedele de la acea vreme. In cazul vanzarii la nivel local, un comision rezonabil ar fi de la 10 la suta pana la 15 la suta din pretul aurului la fata locului.

Un evaluator local a apreciat Tiffany Bowl la aproximativ 550 de dolari.

Recesiunea si creditarea stransa au generat o explozie brusca de magazine de amanet in zona. Cu mai putini oameni care cumpara bijuterii, magazinele de bijuterii au devenit si cumparatori. Acum este o batalie bizara a magazinelor de amanet si a magazinelor de bijuterii pentru obiectele de valoare din metale pretioase.

“Astfel, multe magazine de bijuterii cumpara”, spune Meier. “N-am vazut-o niciodata asa ceva si am facut asta de 26 de ani, oamenii par sa gandeasca ca vor obtine cel mai mare pret posibil la un magazin de bijuterii, dar asta nu este neaparat adevarat”.

Meier a verificat pretul aurului (aproximativ 1.730 dolari pe uncie in acea zi) inainte de a spune ca va oferi valoarea reala a monedelor, minus $ 50 fiecare.

“Trebuie sa fac niste bani”, a spus ea. Si apoi a oferit 500 de dolari pentru castronul Tiffany.

Saptamana trecuta, ea si-a explicat strategia: “Nu fac prea multe lucruri, asa cum puteti vedea, pentru ca platesc mult. Fac putin, dar sper ca voi obtine volum”. Multe, dar nu toate magazinele de bijuterii din zona sunt active in acest sens. Lux Bond & Green din West Hartford Center nu era interesat nici de monede, nici de castron. Acesta a recomandat compania Olde Towne Coin in Newington.

De Robertis Jewelers, de asemenea in West Hartford Center, a fost singurul potential cumparator care a dorit de fapt sa taie monedele pentru a se asigura ca erau din aur. De asemenea, a recomandat Olde Towne, inainte de a oferi 265 de dolari pentru castron.

La Olde Towne, un om a verificat pretul aurului pe telefonul sau mobil (1 729 dolari / uncie) inainte de a oferi 90 la suta din pretul de lichidare pe moneda mai mare si 88 la suta pe moneda mai mica. Cu o oferta de $ 400 pe castron, Olde Towne a avut cea de-a doua cea mai mare oferta colectiva, in valoare de 932 dolari.

Be Sociable, Share!