Cine se poate ocupa de proiectare in constructii?

Share Button

Cine se poate ocupa de proiectare in constructii?

De cativa ani incoace exista in segmentul constructiilor o reglementare care impune folosirea unui inginer proiectant cu experienta in proiectare constructii in momentul in care ne decidem sa construim anumite imobile.

Acest lucru este pe deplin justificat, deoarece raspunderea construirii unei structuri este una destul de mare, si nu oricine se poate lauda ca are cunostintele necesare realizarii acesteia incepand de la fundatie si terminand cu sistemele de acoperire.

Poate ca pana acum multa lume a considerat ca un serviciu de proiectare constructii este complet inutil si ca o casa poate fi realizata chiar si fara a avea pe masa un plan, un proiect care sa impuna anumite reglementari acolo unde este cazul si niste calcule acolo unde acestea sunt cu adevarat necesare.

In realitate insa proiectul casei este deosebit de important, la fel ca si persoana care il realizeaza.

Ce include un astfel de proiect al casei? Exista o multitudine de aspecte ce trebuie luate in considerare inainte de demararea proceselor de construire a unui imobil.

Proiectantul va avea in vedere realizarea partii tehnice a proiectului, dar si a partii desenate, componente care de altfel constituie baza de plecare practic a oricarei constructii.

In partea scrisa a unui astfel de proiect vom putea gasi toate calculele de rezistenta ce deriva din verificarea scrisa a structurii, acest lucru fiind valabil pentru fiecare element de constructie in parte.

Acest lucru este necesar tocmai pentru a avea o idee despre cat de rezistenta va fi constructia ce urmeaza a fi construita, luand in calcul anumite incarcari cu o anumita valoare numerice, separat insa de modelarea grafica cu ajutorul unui program specializat.

Partile desenate vor cuprinde de asemenea informatii deosebit de utile, care tin de felul in care in urma calculelor numerice vor fi dispuse anumite sisteme destinate asigurarii sigurantei constructiei. Spre exemplu in acest fel vom putea vedea care va fi dispunerea nodurilor unor grinzi cu zabrele, sau care vor fi prinderile in cazul unui acoperis sau articulatiile unei grinzi.

Proiectarea in constructii poate fi facuta numai de catre persoane specializate sau de catre firme care au printre angajati astfel de persoane.

Tot acestea vor avea dreptul sa si semneze proiectele de constructie depre care vorbim, mai ales avand in vedere faptul ca raspunderea asumata este una formidabila, avand in vedere volumul de munca si greselile frecvente de executie ce pot aparea pe parcurs.

Asadar, atunci cand ne pregatim sa construim ar fi bine sa avem in vedere acest prim punct de plecare. El este foarte important si nu poate fi neglijat, mai ales datorita faptului ca el constituie un “sine qua non” in constructii. Imbucurator este faptul ca pe piata de profil exista firme specializate in acest sens, care ofera servicii de proiectare constructii de cea mai inalta calitate, astfel ca fiecare beneficiar sa se poata ocupa de restul etapelor ce urmeaza sa apara.

O astfel de firma este www.avangart.org, o companie care iti poate da cu adevarat startul in ceea ce priveste construirea imobilelor dorite si visate, in cei mai inalti parametri de calitate.

Be Sociable, Share!