Cu laptopul in service cand are si cea mai mica problema

Share Button

Cu laptopul in service cand are si cea mai mica problemaCand ne dorim un laptop, il vrem pe cel mai performant sau cel putin sa faca treaba unuia performant, daca nu avem atat de multi bani pentru a cumpara unul nou.

Pentru a avea garantia functionarii lui, alegem laptop-ul dupa firma producatoare: Acer, Toshiba, Samsung, Asus, Hp.

Garantia este unul dintre lucrurile la care ne uitam dupa ce alegem laptop-ul pe care ni-l dorim. In unele cazuri, acesta incepe sa faca probleme dupa primele utilizari si, daca ne pricepem cat de cat, putem detecta singuri problemele. Insa, este bine totusi ca laptopul sa fie vazut de un profesionist in momentul in care acesta nu mai functioneaza.

Printre principalii vinovati in cazul in care un laptop se defecteaza se numara praful si fluctuatiile de tensiune, iar printre cele mai frecvente probleme ale unui laptop se numara: ecranul negru in timp ce laptopul este pornit, se porneste si se opreste, nu primeste suficient curent, ecranul este plin de puncte si linii, mufele sunt nefunctionale, iar imaginea de pe ecran apare de mai multe ori.

In unul dintre aceste cazuri, este bine sa mergeti cu laptopul la un service autorizat de reparatii laptopuri Asus in Bucuresti care sa va rezolve problema. Aceste tipuri de defectiuni sunt specifice tuturor laptopurilor, indiferent de firma producatoare.

Chiar daca ati ales sa cumparati un laptop la mana a doua, nu va ingrijorati ca l-ati luat nu intr-o stare tocmai buna, deoarece orice laptop se confrunta cu asemena probleme. In cazul in care laptopul se restarteaza sau se inchide, de vina este acumularea prafului in sistemul de racire.

Aceasta problema este intalnita in 95% dintre cazuri. De aceea, este indicact sa aveti mare grija de laptop si sa il intretineti pentru a avea o durata cat mai lunga de viata.

Ce facem cand laptopul nu porneste?

In situatia in care doriti sa va deschideti laptopul si vedeti ca acesta nu vrea sa porneasca, este posibil ca incarcatorul sa fie defect sau sa fie nevoie de reballing.

Puteti masura functionalitatea incarcatorului cu ajutorul unei aparaturi speciale care masoara voltajele. Daca incarcatorul este defect, nu aveti de facut decat sa il schimbati. Important este sa nu conectam incarcatorul in cel mai brutal mod, deoarece, in timp, mufa de alimentare se va deteriora.

Si singura solutie este inlocuirea mufei de alimentare de la placa de baza. Daca incarcatorul sau mufa nu au nici o problema, atunci poate fi defecta o componenta a placii de baza, iar in acest caz este bine sa apelati la un service auto si sa nu incercati sa o reparati singur, deoarece s-ar putea sa ii faceti mai mult rau.

In situatia in care laptopul se blocheaza in Windows, trebuie sa stiti ca hard-disk-ul are o problema sau memoriile pot fi defecte. Chiar si in acest caz, apelati cu incredere la un service specializat.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!