Cum alegi firma de curierat cu care sa colaborezi?

Share Button

Cum alegi firma de curierat cu care sa colaborezi?Atunci cand vrei sa deschizi un magazin online, trebuie sa tii cont de foarte multe detalii pentru ca afacerea ta sa aiba succesul dorit.

De exemplu, trebuie sa stii sa iti gestionezi foarte bine magazinul online, trebuie sa iti promovezi cat mai eficient produsele, trebuie sa stii sa faci niste calcule pentru a stii exact cati bani iti permiti sa cheltuiesti lunar.

Pentru a acumula cat mai multe informatii despre aceste aspecte, este important sa accesezi un blog dedicat comertului electronic, iar pe un astfel de blog vei afla tot ce trebuie sa stii pentru a avea un magazin online de succes.

Dan Bradu seo

Un magazin online care se respecta, le ofera clientilor posibilitatea de a-si alege modalitatea de transport pentru produsele comandate. Poti sa le livrezi acestora produsele prin posta de exemplu, sau poti incheia un contract de colaborare cu o firma de curierat rapid.

Atunci cand vrei sa inchei un contract de colaborare intre magazinul tau si o firma de curierat rapid, trebuie sa stabilesti tipologia clientului tau. Trebuie sa stii de unde provin clientii tai, daca acestia sunt din mediul rural sau din mediul urban, daca sunt din capitala sau din provincie. Firmele de curierat rapid stabilesc preturile in functie de aceste aspecte.

Atunci cand vrei sa alegi o firma de curierat rapid cu care sa colaborezi, trebuie sa tii cont si de produsele pe care le vinzi. Daca vinzi de exemplu produse premium, trebuie sa iti indrepti atentia spre o firma care ofera cele mai bune servicii, iar aici discutam despre livrarea la timp, deschiderea coletului, telefon in prealabil, etc.

Poti opta si pentru curierat la costuri mai mici daca nu vinzi produse premium, insa nu este prea rentabila aceasta idee. Cand ai un magazin online cunoscut, trebuie sa livrezi produse cu o firma renumita de curierat.

Apoi, trebuie sa tii cont si de greutatea produselor atunci cand alegi o firma de curierat cu care sa colaborezi. Trebuie sa stii daca ai nevoie de un curier cu tarif mic per kilogram de exemplu.

Trebuie sa stabilesti firma de curierat si in functie de serviciile acestora. De exemplu, trebuie sa stii care sunt costurile pe care acestia le solicita pentru livrarea coletelor in zone limitrofe. Daca ai un client aflat intr-o localitate la 30 de kilometri de cel mai apropiat oras, cu siguranta costurile livrarii sunt mai mari. Trebuie sa vezi care firma de curierat are cele mai mici tarife in acest sens.

Indicat este ca in cazul in care ai gasit deja firma de curierat potrivita, sa ai oricum si o varianta de rezerva, precum expedierea coletelor prin posta. De exemplu, pentru livrarea unui colet cum am specificat anterior, la o distanta mare de oras, pentru a nu fi necesare costuri suplimentare.

Asadar, daca iti doresti sa ai un magazin online, este foarte important sa tii cont de toate aceste detalii pentru a avea succes, si este foarte important sa alegi cea mai buna firma de curierat pentru a-ti livra coletele.

Be Sociable, Share!