Cum functioneaza un telefon cu touchscreen capacitiv?

Share Button

Cum functioneaza un telefon cu touchscreen capacitiv?Atunci cand au aparut primele telefone cu ecran capacitiv pe piata, erau considerate mai putin accesibile din cauza preturilor mai ridicate, dar astazi se numara printre cele mai utilizate telefoane.

Astfel, a crescut si cererea pentru accesorii smartphone si pentru ecrane capacitive. Un magazin online care ofera o gama variata de touchscreen-uri este http://www.magazingsm.ro/touchscreen-uri-telefoane-253 .

Touchscreen-ul capacitiv este un ecran unic, apreciat pentru vizualizarea interactiva pe care o ofera. Utilizatorii trebuie sa atinga ecranul telefonului inteligent pentru a transmite diferite comenzi, iar ecranul tactil capacitiv este capabil sa urmeze comenzile transmise prin detectarea sarcinilor electrice unice pentru corpul uman.

Smartphone-urile nu sunt singurele dispozitive care utilizeaza un touchscreen capacitiv. Aceste ecrane pot fi intalnite la bancomatele clasice, la aparatele destinate achitarii facturilor, la tablete sau la masinile auto-chekout care sunt situate in magazinele alimentare.

Printr-o simpla atingere, utilizatorii pot comunica cu diferite tipuri de computere, fara sa fie nevoiti sa foloseasca un mouse sau un stylus. Cu siguranta, confortul oferit de utilizarea dispozitivelor cu touchscreen capacitiv este unul crescut, mai ales in cazul dispozitivelor de calcul, deoarece nu sunt necesare butoane suplimentare sau dispozitive periferice.

Primul dispozitiv portabil cu touchscreen, care s-a bucurat de o popularite crescuta, este iPhone-ul produs de Apple. In prezent exista numeroase dispozitive care folosesc sistemul de operare Google Android si care utilizeaza aceasta tehnologie. Astfel, numarul telefoanelor cu touchscreen a crescut, la fel cum a crescut si oferta pentru achizitionarea online sau offline a acestor ecrane.

Daca doriti sa cumparati un touchscreen pentru telefonul dumneavoastra, puteti accesa site-ul www.magazingsm.ro. Aici sunt oferite ecrane tactile capacitive pentru o gama bogata de telefoane. Odata ce ati intrat in posesia touchscreen-ului de care aveti nevoie, trebuie doar sa il inlocuiti pe cel vechi.

Astazi sunt utilizate trei tipuri de tehnologii touchscreen, respectiv tehnologia capacitiva care este deosebit de apreciata, alaturi de ecranele tactile rezistive si cele cu suprafata acustica. Tehnologia capacitiva este apreciata pentru ca raspunde comenzilor multi-touch, care cresc confortul si eficienta utilizarii.

Pe piata sunt lansate cele mai noi telefoane inteligente care folosesc ecrane tactile capacitive, precum este modelul Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge. La scurt timp de la lansarea acestor doua dispozitive produse de sud-coreeni, utilizatorii sunt interesati de noul telefon Samsung Galaxy Edge 7 si deja este disponibil un concept video al acestui dispozitiv. In plus, utilizatorii Apple asteapta cu emotie o noua aparitie inedita pe piata telefoanelor mobile a producatorului american.

Cert este ca la data de 10 aprilie 2015 vom avea pe piata din Romania cele 2 noi telefoane inteligente Samsung, asteptate de foarte mult timp. Este foarte adevarat ca inlocuirea ecranului capacitiv la Samsung S4 este mai dificila decat ne dorim, iar nici urmatoarele mobile nu se remarca prin usurinta de inlocuire a ecranului.

In cazul in care intampinam dificultati, putem oricand sa mergem intr-un service specializat, care ne poate ajuta sa solutionam problemele intalnite la un telefon cu un ecran capacitiv. Putem doar sa incercam sa acordam o atentie deosebita pentru a preveni accidentele si deterioarea telefonului.

Be Sociable, Share!