Cum imi curat covorul?

Share Button

Cum imi curat covorul?In ciuda eforturilor tale pentru a face curatenie, covorul tau va deveni, in cele din urma, victima  picaturilor, scurgerilor, accidentelor si a tot ceea ce se afla pe talpa pantofilor tai.

Pentru a afla cum profesionistii se ocupa de zonele problematice si de a pastra noi covoare ca noi, am vorbit cu expertul in curatenie Mark Tarbox, proprietarul celor mai bune agentii de curatarea covoarelor din San Antonio, Texas, care are o experienta de peste 30 de ani. De asemenea, puteti curata covoarele si la firma curatat covoare .

1 Indeparteaza petele

Indepartati petele cu ajutorul unei solutii de curatare si o carpa curata, prosoape de hartie sau un burete. “Cheia este detergentul. Detergentul pune o presiune mica pe pata pentru a o absorbi”, spune Tarbox.

Dan Bradu seo

“Frecarea face ca particulele sa fie macinate in fibrele covoarelor, ceea ce poate duce la distrugerea prematura a acestor fibre”. Indepartati intotdeauna petele de pe partea exterioara a covorului, deoarece prin imprastierea spre exterior se poate raspandi pata.

2 Procesul  sodei

S-ar putea sa fi auzit ca soda este eficienta impotriva petelor de bere si vin. Este adevarat , mai ales daca o folositi corect. Stergeti zona cu o carpa umezita cu sifon. Daca acest lucru nu functioneaza, amestecati o parte otet alb cu o parte apa si turnati-l intr-un pulverizator.

Pulverizati solutia pe intreaga zona colorata si lasati-o sa se actioneze timp de 10-15 minute pentru a se inmuia tesatura. Apoi apasati un burete curat pe aceasta zona pentru a absorbi solutia. Tarbox spune ca va trebui sa repetati acest proces pentru a sterge pata.

Dupa ce pata a disparut, clatiti-o cu apa calda. Utilizati-va mana pentru a peria firele covoarelor in directia lor naturala. In cele din urma, puneti prosoape de hartie alba peste zona. Prosoapele vor absorbi umezeala de pe covor. Lasati prosoapele la loc pana cand covorul este uscat, de obicei, aproximativ o zi.

3 Incercati crema de ras

Tarbox spune ca cel mai bun curatitor de covoare pentru petele generale este crema obisnuita de barbierit – “Se va elimina aproape orice tip de pata”. Aplicati crema de barbierit direct pe pata si lasati-o sa actioneze timp de aproximativ 30 de minute, spune Tarbox.

Odata ce crema de barbierit a actionat asupra petei, stergeti-o cu o carpa uscata. Finalizati prin pulverizarea zonei cu o solutie facuta dintr-o parte otet amestecat cu o parte apa, iar apoi stergeti solutia cu o carpa.

4 Gheata

Ati calcat in guma de mestecat cand mergeati pe strada, insa nu-ti dai seama pana cand ai lipit-o pe covorul tau. Pentru a o scoate, duceti-va la congelator si luati cateva cuburi de gheata. “Puneti pe guma un cub de gheata si lasati-l sa actioneze timp de aproximativ 30 de secunde.” A spus Tarbox.

5 Ceara de lumnari

Arderea lumanarilor in casa poate duce la scurgerea de ceara pe covor, unde se usuca rapid si se solidifica. Tarbox recomanda incalzirea cerii pentru a fi eliminata. Asezati o carpa alba peste fierul dvs. de calcat, apoi puneti fierul pe partea de sus a petei pentru a o incalzi. In cele din urma, indepartati ceara cu un cutit de unt.

Be Sociable, Share!