Cum poti alege un calculator second hand, si cand ai nevoie de el?

Share Button

Cum poti alege un calculator second hand, si cand ai nevoie de el?Fiecare utilizator de calculator isi doreste ca echipamentul pe care il are la dispozitie sa fie cat se poate de performant, pentru ca astfel echipamentul va putea sa indeplineasca orice sarcina cu succes, fara a intampina vreun fel de problema.

Ei bine, trebuie insa sa stii foarte bine ce planuri ai cu calculatorul dupa ce il vei cumpara, ce asteptari vei avea de la acesta, si trebuie sa iti cunosti foarte bine bugetul, pentru ca doar asa vei putea stii cu exactitate spre ce categorie de calculatoare trebuie sa iti indrepti atentia.

Pe piata de calculatoare atat de la noi din tara, cat si din strainatate, exista trei categorii de astfel de echipamente, si anume, calculatoarele noi, calculatoarele refurbished, si nu in ultimul rand, calculatoare second hand.

Daca ai de gand sa folosesti foarte mult calculatorul, si ai asteptari foarte mari de la acesta, atunci in mod evident va trebui sa iti indrepti atentia spre un model nou, sau spre unul refurbished. In functie de preferinte si de buget, iti vei alege un calculator care se incadreaza intr-una din aceste doua categorii.

In acest caz, cel mai bine ar fi sa iti alegi un calculator refurbished, pentru ca acestea sunt egale in ceea ce priveste performantele cu calculatoarele noi, sau pot chiar sa fie mai performante, insa pretul lor este mai mic in comparatie cu pretul echipamentelor noi. Deci, facand un raport calitate – pret, vei fi mai avantajat sa iti alegi un model refurbished.

In cazul in care nu vei avea de gand sa soliciti foarte mult echipamentul, ci il vei alege pentru utilizarea in interes personal, atunci cu siguranta un calculator second hand va fi ideal pentru tine.

Acesta poate sa fie folosit fara probleme pentru a asculta muzica, pentru a viziona filme sau pentru a socializa cu prietenii de pe Facebook.

Poti sa optezi pentru un asemenea echipament chiar si in momentul in care esti proprietarul unei mici afaceri. De exemplu, daca detii o sala de sport, un asemenea echipament va fi ideal pentru a pune muzica in sala, insa in acest caz va trebui sa ai si un sistem audio de calitate.

Poti sa ai si un alt tip de afacere si sa apelezi la un astfel de calculator, pentru ca in mod evident te vei putea folosi de el si pentru a trimite sau pentru a primi mail-uri, sau pentru a prelua comenzi sau pentru a plasa comenzi.

Ei bine, cand ai de gand sa iti cumperi un astfel de calculator, ar fi ideal sa il cumperi de la un magazin de specialitate din orasul in care locuiesti, pentru ca astfel, vei avea posibilitatea sa testezi produsul inainte de achizitionare.

Nici ideea de a-l cumpara de la un renumit magazin online nu este una rea, pentru ca in mod evident vei primi un echipament de calitate superioara.

Trebuie insa sa fii foarte atent si sa iti alegi un calculator care sa beneficieze de o perioada de garantie, pentru ca in cazul unei defectiuni sa nu fii nevoit sa suporti costurile reparatiei.

Trebuie iarasi sa te asiguri de faptul ca echipamentul nu a fost stricat, si ca nu a suferit vreo reparatie in trecut.

Be Sociable, Share!