Cum sa-ti verifici sistemul septic atunci cand cumperi o casa?

Dan Bradu seo
Share Button

Cum sa-ti verifici sistemul septic atunci cand cumperi o casa?Acest articol incearca sa va raspunda la intrebarea “cum ar trebui verificat sistemul septic, atunci cand dorim sa cumparam o locuinta noua?”.

Sfaturile din acest articol sunt unele critice si se adreseaza persoanelor care nu se pricep deloc la fosele si sistemele septice si care nu au timpul necesar pentru un studiu amanuntit al acestora.

Daca doriti servicii de vidanjare la standarde europene, accesati Aqua Activ Services Srl!

Incercam sa explicam ce este de fapt un sistem septic, indentificand partile componente ale acestuia si explicand modul de baza al functionarii toaletelor si sistemelor septice.

Invatand putin despre functionarea sistemelor septice si despre cum se pot curata acestea dar si despre cum se pot testa pentru anumite defectiuni, este o alegere buna, atunci cand doriti sa va cumparati o casa noua, care are propriul sistem septic.

Sistemele septice includ tancuri septice ingropate sau suspendate dar si campuri de scurgere. Aceste campuri de scurgere sunt destul de scumpe si sunt ascunse vederii, de obicei ingropate si ele sau acoperite.

Ce este un tanc septic si cum functioneaza sistemele septice?
1.    Ce este un tanc septic?
2.    Ce este un camp de scurgere?
3.    Cum functioneaza un sistem septic?
4.    Din ce este compus sistemul septic al casei pe care doresc sa o cumpar?
5.    Cum stiu daca sistemul septic functioneaza asa cum trebuie?
6.    Ce fel de inspectii si teste trebuie efectuate pentru verificarea sistemelor septice?
7.    Cat va dura un sistem septic?

Acestea sunt intrebari la care ar trebui sa cunoasteti raspunsul atunci cand doriti sa achizitionati o casa cu propriul sistem septic.

Un sistem septic este compus dintr-un tanc septic si un camp de scurgere, prin care se scurg materialele septice, in sol. Asadar, cum functioneaza un sistem septic?

Un sistem septic privat la fata locului, are capacitatea de a indeparta reziduurile septice provenite de la toaletele de pe proprietate dar si apa menajera (de la bai, dusuri, etc.).

Acestea sunt transferate cu ajutorul acestui sistem septic intr-un tanc (asa numitul tanc septic) care este de fapt un rezervor de dimensiuni considerabile. Mai departe, continutul este preluat de campul de scurgere.

Pentru a se evita in acest mod contaminarea mediului inconjurator, inclusiv a fantanilor sau a apelor din apropiere (fie ele si ape curgatoare), apa reziduala provenita de la un sistem septic trebuie tratata chimic, pentru a i se reduce toxicitatea (componenta patogena).

Din fericire, bacteriile care se formeaza in mod natural intr-un tanc septic si intr-un camp de scurgere, ajuta foarte mult la acest lucru, dar pentru asta sistemul septic trebuie sa functioneze asa cum trebuie.

Intr-un tanc septic standard, 40% din apa reziduala tratata este tratata in tancul septic, iar ceilalti 60%, in campul de scurgere si in solul inconjurator. Sistemele septice care functioneaza cum trebuie, sunt functionale si sanitare. Cele private, deservesc multe case la nivel global si constituie o buna metoda de reciclare a deseurilor reziduale.

Componentele lor insa, de cele mai multe ori, sunt destul de scumpe. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand cumparati o casa cu sistem septic, functionarea necorespunzatoare a acestuia, va poate costa destul de mult.

Be Sociable, Share!