Cum sa vinzi o cantitate mare de bitcoin

Share Button

Daca doriti sa puteti vinde bitcoin, mai exact o cantitate mare de bitcoin, care sa valoreze 50.000 de dolari sau mai mult, efectuarea tranzactiei printr-un schimb criptat obisnuit este posibil sa nu fie cea mai buna modalitate de a face acest lucru.

Nu numai ca nu poate exista suficienta lichiditate pe un schimb traditional, ceea ce duce la perioade de procesare mai lente, dar va trebui, de asemenea, sa luptati cu „alunecarea” – care este atunci cand piata se misca impotriva dvs. inainte de finalizarea comertului.

Limitele de tranzactie pentru aceste schimburi pot fi, de asemenea, prea mici pentru nevoile dvs., asa ca oricine doreste sa vanda o cantitate mare de bitcoin ar trebui sa ia in considerare o tranzactionare fara vanzare (OTC).

Tranzactiile OTC sunt cele care au loc departe de un schimb conventional, reglementat si ofera un mod mai simplu si mai rentabil de a cumpara si de a vinde cantitati mari de bitcoin.

De ce ar folosi cineva tranzactionarea OTC in locul unui schimb obisnuit?

De ce te-ai deranja cu tranzactionarea OTC atunci cand exista o varietate uriasa de schimburi traditionale de criptomonede care ofera tranzactii simple fiat-to-crypto? Exista mai multe motive pentru care comerciantii cu volum mare ar putea lua in considerare utilizarea OTC:

 • Preturi mai bune. Piata traditionala (la schimb) a criptomonedelor este inca la inceput si este posibil sa nu existe intotdeauna o lichiditate suficienta pe burse pentru a prelucra tranzactii mari.

Drept urmare, plasarea unui schimb substantial printr-un schimb traditional ar putea muta pretul unei criptomonede intr-o directie nefavorabila inainte de finalizarea tranzactiei dvs. – aceasta este cunoscuta sub numele de derapaj.

Dan Bradu seo

In loc sa fie completate pentru un singur pret, comenzile mari pot ajunge sa fie distribuite pe mai multe comenzi mai mici, pretul fiecarei comenzi crescand adesea. Tranzactionarea OTC permite comerciantilor sa acceseze un pret pentru o singura comanda de cumparare.

 • Evitati limitele de tranzactionare scazute. Majoritatea schimburilor traditionale pun o limita la valoarea maxima pe care un utilizator le poate tranzactiona pe zi, precum si la suma care poate fi retrasa dintr-un cont intr-o perioada de 24 de ore.
 • Aceste limite pot varia, de asemenea, pe baza unor factori precum metodele de tranzactie utilizate, nivelul de verificare a contului finalizat si cat timp un utilizator a tranzactionat cu platforma. In multe cazuri, acestea pot fi insuficiente pentru a satisface nevoile comerciantilor de mare anvergura.
 • Timpuri mai rapide de tranzactionare. In functie de lichiditatea disponibila, tranzactiile mari pot dura zile pentru a fi finalizate la un schimb traditional. Utilizarea tranzactionarii OTC poate garanta perioade mai rapide de procesare.
 • Folositi un broker de incredere. Au existat numeroase exemple de schimburi de criptomonede traditionale vizate de atacuri de hacking si care sunt prea frecvent victime ale atacurilor de hacking. Plasarea tranzactiilor OTC printr-un broker de incredere va permite sa evitati acest risc.

Tranzactionare OTC vs tranzactionarea criptomonedelor pe un schimb: pro si contra

Nu sunteti sigur daca sunteti tipul de comerciant care ar putea beneficia de tranzactionarea OTC? Consultati lista de argumente pro si contra atunci cand comparati tranzactiile OTC cu cumpararea de monede la un schimb traditional pentru a afla daca este potrivit pentru dvs.

Pro-uri

 • Proiectat pentru tranzactii pe scara larga, fie pentru persoane cu valoare mare neta, fie pentru comercianti institutionali;
 • Va permite sa evitati alunecarea, ceea ce poate duce la un pret mai bun;
 • Evita hacking-ul riscurilor asociate cu schimburile de criptomonede;
 • Va permite sa aveti de-a face cu un broker de incredere;
 • Adesea ofera o decontare mai rapida a tranzactiilor mari si un acces mai rapid la fondurile tale decat tranzactiile bazate pe schimburi;
 • De asemenea, o optiune viabila pentru ICO-uri care doresc sa converteasca criptele obtinute din proiectele lor in moneda fiat.

Contra

 • Poate avea taxe mai mari decat schimburile traditionale;
 • Tranzactionarea OTC nu poate fi automatizata printr-o API cum ar fi tranzactiile de schimb;
 • Doar pentru investitori de anvergura, deci nu este o optiune pentru micii comercianti;
 • Daca utilizati un broker, va trebui sa aveti incredere in broker pentru a efectua contrapartidele minutios inainte de tranzactionare;
 • Nivel mai mare de risc de decontare decat tranzactionarea traditionala bazata pe schimburi;
 • Tranzactionarea directa pe un schimb poate fi mai benefica pentru cei care doresc sa tranzactioneze in mod activ miscarile de pret.
Be Sociable, Share!