Cum se aleg ochelarii de schi?

Share Button

Cum se aleg ochelarii de schi?Se pare ca nu mai este foarte mult timp pana cand vine iarna asa ca, in cazul in care esti pasionat de sporturile de iarna, mai mult ca sigur acum este este timpul sa iti pregatesti echipamentul.

Pe langa costum, mai trebuie sa iti indrepti atentia spre casca si clapari sau bete, insa cu siguranta vei avea nevoie si de o pereche de ochelari pentru schi sau ochelari snowboard, care au rolul important de a-ti proteja ochii si de a-ti oferi o vedere clara in timp ce te afli pe partie si practici sportul tau de iarna preferat.

Iar pentru ca misiunea ta sa fie si mai usoara, si pentru a putea alege ochelarii potriviti, in continuare vei putea sa descoperi principale caracteristici de care este necesar sa tii cont atunci cand alegi ochelarii pe care sa ii porti pe partie.

Forma ochelarilor de schi reprezinta un prim detaliu de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti ochelari pentru partie. In prezent, exista pe piata mai multe tipuri de ochelari de protectie pentru schi sau alte sporturi de iarna, iar tu vei putea alege in functie de buget si preferinte o pereche de astfel de ochelari. Printre cele mai des intalnite modele pe partie, sunt ochelarii de schi care se fixeaza peste casca de protectie, dar si acei ochelari care ii pot fi atasati acesteia.

Rolul ochelarilor de schi, dar si cel castii, stim cu totii ca este este acela de protectie. De asemenea, mai trebuie precizat faptul ca atat casca, cat si ochelarii trebuie sa fie reglabile, pentru a se putea fixa cat mai bine pe cap, fara sa te incomodeze in vreun fel sau altul in timpul purtarii.

Mai mult decat atat, in cazul in care porti ochelari de vedere, este important ca ochelarii de schii sau snowbord sa iti permita sa atasezi si insertii pentru lentile cu dioptrii. Insertia pentru lentilele de corectare a ochelarilor de schi se potriveste pentru toate tipurile de ochelari de schii.

Tipul lentilelor reprezinta un alt aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere in momentul in care vrei sa iti cumperi ochelari pe care sa ii porti pe partie. Dupa functionalitatea acestora se gasesc ochelari de schi cu lentile cu factor UV, ochelari de schi cu lentile polarizate, ochelari de schi cu lentile cu efect de oglinda, sau ochelari de schi cu lentile duble si lentile colorate, sau lentile heliomate.

Materialul din care sunt construiti ochelarii reprezinta un alt amanunt interesant, si cu siguranta va fi nevoie sa tii cont si de acesta. Cei mai multi dintre specialisti sustin ca ochelarii de schi care sunt confectionati din plastic (rama), si policarbonat (lentilele), si sunt rezistenti la socuri, la lovituri sau la cazaturi.

Atunci cand vrei sa iti alegi ochelarii trebuie sa te asiguri de faptul ca ti se potrivesc perfect, ca vezi perfect cu ei pusi pe ochi, si ca nu te jeneaza. Trebuie sa mai tii cont deasemenea de ventilarea ochelarilor.

Deci, de aceste detalii ar cam trebui sa tii cont atunci cand vei dori sa iti cumperi ochelari pentru schi.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!