Cum se alege rochia perfecta in functie de silueta?

Share Button

Cum se alege rochia perfecta in functie de silueta?Pentru femei, imaginea conteaza foarte mult, asa ca atunci cand vor trebui sa participe la un eveniment, in mod evident isi vor alege o rochie eleganta, care sa le ajute sa se simte confortabil in pielea lor, si care sa le ajute sa impresioneze prin stilul lor elegant.

Pana la alegerea rochiei insa, cu siguranta femeile vor avea mai multe batai de cap, pentru ca o rochie se alege in functie de mai multi factori importanti, despre care vom discuta in cele ce urmeaza in acest articol.

Un prim aspect foarte important, de care trebuie sa tina cont toate femeile care au de gand sa isi cumpere o rochie, este reprezentat de materialul din care aceasta este croita, iar optiunile sunt multe, insa femeile care isi vor indrepta atentia spre rochii catifea, vor fi foarte inspirate.

Cu siguranta si aspectul fizic conteaza enorm de mult, astfel ca femeile vor trebui sa tina cont si de silueta lor in momentul In care isi aleg o rochie, iar in continuare vom dezbate acest aspect.

Sunt o multime de femei care au soldurile si coapsele pline, iar o astfel de silueta este cunoscuta ca si silueta in forma de para.

Pentru femeile care au un astfel de corp, ideale ar fi rochiile peste genunchi, sau cel mult rochiile cu cativa centimetrii deasupra genunchiului. In acest caz, rochiile in forma de A pot reprezenta o alegere inspirata.

De multe ori femeile care au o asemenea silueta, aleg sa isi croiasca rochii speciale, dupa forma corpului, pentru a se asigura de faptul ca rochiile alese li se potrivesc de minune.

Sunt alte femei care au talia lata. Iar in cazul acestor femei ideal ear fi rochiile care sa ofere senzatia de alungire a trunchiului, si sa distraga atentia de la talie.

Femeile care au o astfel de silueta, au doua optiuni, asa ca fie isi aleg o rochie de tipul Empire care sa aiba talia foarte ridicata, fie isi aleg o rochie cu talie joasa.

In cazul acestor femei este de evitat curelele sau cordoanele groase care pot accentua forma taliei. Variante pentru aceste siluete sunt foarte multe, iar femeile care au o asemenea talie, pot sa puna accent pe umeri pentru a-i scoate in evidenta.

In mod evident, sunt si femei care nu au ca si punct forte bustul, iar in cazul femeilor cu bustul mic, ideal ear fi rochiile cae sa nu aiba un decolteu adanc sau un decolteu in V.

In aceste conditii, cu siguranta ar fi de preferat rochiile cu pieptul acoperit, si care sa mai fie si accesorizate cu coliere sau lantisoare asortate.

Tot in aceste conditii, s-ar putea opta si pentru rochii in forma de A, indiferent ca acestea sunt lungi sau scurte.

Sunt si femei care au o silueta clepsidra, asa ca acestora li se potrivesc orice tip de rochii, indiferent ca discutam despre rochii mulate sau largi.

In cazul femeilor cu bustul mai generos, ideale ar fi rochiile cu umerii goi, sau rochiile care sa aiba decolteul in V.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!