Cum se consolideaza o cladire?

Dan Bradu seo
Share Button

Cum se consolideaza o cladire?Consolidarea unei cladiri reprezinta astazi o etapa pe care destul de putini specialisti incearca sa o faca, deoarece in acest caz exista numite conditionari care pot limita oarecum firmele de constructii.

Consolidarile unor cladiri au in vedere oferirea unui ajutor in ceea ce priveste rezistenta, iar acest lucru poate capata diverse forme si se poate realiza cu ajutorul a diverse materiale.

Deoarece aceste tipuri de lucrari sunt speciale, o firma de constructii trebuie sa fie foarte bine pregatita in acest sens, astfel incat sa poata realiza cu succes aceste lucrari.

O categorie aparte in cazul consolidarilor structurale o reprezinta cladirile declarate monumente istorice.

Daca vei intreba orice specialist de la www.avangart.org, vei constata ca acesta iti va mentiona faptul ca prin definitie interventiile la aceste categorii de cladiri te constrang destul de mult, atat in ceea ce priveste utilizarea materialelor de constructii, cat si a sculelor si a personalului.

Consolidarile se fac numai cu materiale permise pentru cladirile existente, si se incearca pe cat posibil conservarea aspectului initial al cladirii, mai ales daca vorbim despre cladiri foarte vechi. Specialistii firmei de constructii Avangart.org cunosc aceste lucruri si stiu cum anume sa intervina acolo unde situatia le-o cere.

Una dintre consolidarile cele mai cunoscute de pana acum consta in injectarile peretilor structurali ai cladirilor. Acest lucru se face folosind pompe speciale pentru fiecare tip de material in parte, fie manuale, fie mecanizate, dotate cu regulatoare de presiune.

Presiunea este foarte importanta in cazul consolidarilor, deoarece lichidul injectat trebuie sa intre cu o anumita putere in elementul structural,  sa fie pompat cu o anumita presiune, astfel incat acesta sa ajunga in spatiile de umplut.

Pentru aceste tipuri de consolidari poate fi folosit ca si material de umplere laptele de ciment sau rasinile epoxidice sau poliuretanice, cu un anumit grad de vascozitate.

Aceste materiale au proprietatea de a face corp comun cu restul structurii, ducand astfel la o monolitizare perfecta cu acestea. Structura rezultata va avea in acest caz o rezistenta potrivita, mult crescuta fata de situatia initiala, atunci cand poate laptele de ciment a fost erodat dintre rosturile de constructie.

Este foarte important ca aceste consolidari sa fie facute de catre specialisti, deoarece este necesar sa fie respectate anumite considerente de-a lungul lucrarilor. Siguranta fiecarui muncitor, dar si a persoanelor care vor utiliza aceasta constructie, trebuie pusa mai presus decat orice interes.

Atat in timpul punerii in opera a materialelor, dar si ulterior, siguranta este un aspect de urmarit in permanenta, mai ales datorita faptului ca materialele folosite pot provoca leziuni dar si pentru ca pompele si presiunea utilizata pot produce accidente, pe care este mai bine sa le evitam.

O firma de constructii la care vom gasi profesionisti specializati pe aceaste categorii de lucrari este Avangart.org, o companie cu un portofoliu amplu, cunoscuta atat in Bucuresti, cat si in marile orase ale tarii.

Acesti profesionisti au deja experienta acestor tipuri de lucrari, dar si a materialelor utilizate, astfel incat rezultatele muncii lor sa se concretizeze in cladiri stabile si sigure, potrivite utilizarii de-a lungul timpului.

Be Sociable, Share!