Cum se poate amaneta o masina?

Share Button

Cum se poate amaneta o masina?In prezent, se pare ca din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu probleme de ordin financiar, iar lipsa banilor a devenit deja o obisnuinta pentru foarte multa lume.

Ei bine, sunt si situatii in care anumite persoane, se confrunta pentru prima data cu o asemenea problema, iar pentru a iesi din impas au nevoie de o suma mare de bani.

In aceasta situatie, cu siguranta doar o suma mare de bani de care sa beneficieze rapid le-ar putea fi de mare ajutor, asa ca aceste persoane vor trebui sa caute solutii cat mai eficiente pentru a se imprumuta.

O astfel de solutie ar fi aceea de a incerca sa obtina un imprumut bancar, insa cu siguranta pana cand li se va efectua dosarul de credit, si pana cand vor primi un raspuns, vor putea trece cateva zile, care vor putea cantari mult in rezolvarea acestor probleme.

In acest caz, mai mult ca sigur o solutie mult mai eficienta ar fi aceea de a incerca obtinerea unui imprumut de la o casa de amanet, insa pentru asta va trebui o garantie care sa valoreze multi bani.

Tinand cont de faptul ca o casa de amanet poate oferi si imprumuturi de tipul amanet auto, o solutie ideala ar fi aceea de amanetare a autoturismului pentru a face rost de bani, mai ales in cazul celor care detin doua sau mai multe autoturisme.

Faptul ca aceste case de amanet le ofera clientilor posibilitatea de a-si amaneta autoturismele, cu siguranta este un lucru extrem de important, pentru ca de multe ori, doar in acest fel, acestia vor putea sa obtina rapid o suma mare de bani.

Ei bine, trebuie mentionat insa faptul ca amanetarea unui autoturism nu este chiar atat de simpla, pentru ca pentru a se amaneta un autoturism, clientul va trebui sa prezinte anumite documente.

In primul rand, va trebui ca in momentul in care se va prezenta la casa de amanet pentru obtinerea unui imprumut, acesta sa aiba asupra sa cartea de identitate, iar mai apoi, pentru amanetarea masinii, vor fi necesare documentele acesteia, fara de care nu se va putea incheia contractul de amanet.

Referitor la documentele masinii, acestea sunt certificatul de inmatriculare ( talonul dupa cum il cunoaste mai multa lume), si cartea de identitate a masinii, iar suplimentar, certificatul de inregistrare al firmei in Registrul Comertului, in cazul in care masina apartine unei persoane juridice.

Pe langa aceste documente, clientul mai trebuie sa aiba asupra sa si cheile autoturismului, iar daca in urma evaluarii masinii, cele doua parti ajung la o intelegere, se va incheia un contract de amanet.

Contractul va fi valabil pe o perioada de 30 de zile, insa la cererea clientului, daca acesta nu va avea posibilitatea sa isi achite datoria, se va putea extinde, cu conditia recalcularii comisionului.

In schimb, contractul se va putea incheia mai rapid, adica daca va reusi clientul sa achite mai rapid datoria, iar astfel isi va recupera si autoturismul amanetat, fara nici o problema.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!