Cum se poate combate stresul cauzat de naveta la munca?

Share Button

Cum se poate combate stresul cauzat de naveta la munca?Tot mai multe persoane se confrunta cu neplacerile cauzate de stres, iar daca si dumneavoastra simtiti uneori cand coborati din masina, stari de greata, dureri de cap si o presiune a sangelui crescuta, inseamna ca sunteti una dintre victimele stresului cauzat de naveta la munca.

Conform unui studiu realizat de catre Universitatea din California, stresul cauzat de naveta la muca poate sa dauneze starii de sanatate a organismului, deoarece are efecte psihologice directe de crestere a presiunii sangelui si eliberarii hormonilor de stres in organism.

De asemenea, navetele mai lungi, de peste 28 de kilometri pot creste riscul de aparitie a infarctului miocardic din cauza expunerii la un nivel crescut de poluare a aerului. Poluarea aerului este un factor de risc pentru aparitia afectiunilor cardiovasculare. Este foarte adevarat ca nu exista un antidot impotriva stresului cauzat de naveta catre locul de munca, insa se pot urma cativa pasi pentru a incerca sa indepartati situatiile stresante.

Astfel, este bine ca cu o noapte inainte sa va pregatiti hainele, actele sau chiar pranzul de care veti avea nevoie a doua zi, pentru ca dimineata sa nu fiti nevoiti sa va grabiti. In acest fel, veti reusi sa reusi sa serviti un mic dejun delicios si sa petreceti timpul cu familia dumnevoastra inainte de a pleca la munca.

De asemenea, este important sa dormiti foarte bine, pentru a va trezi dimineata odihnit, motiv pentru care puteti crea un obicei din a va odihni bine si a va trezi dimineata devreme. Daca nu veti fi odihnit, veti fi lipsit de energie si nu veti reusi sa va eliberati de stresul acumulat cu o zi inainte. Totodata, puteti incerca, daca se poate, sa aveti un program la serviciu care sa se potriveasca mai bine stilului dumneavoastra de viata.

Puteti merge la munca uneori cu un coleg si in felul acesta, daca nu va mai aflati la volan, veti reusi sa mai reduceti din stresul datorat navetei la munca. Pentru a va relaxa la volan si atunci cand sunteti blocat in trafic, va puteti relaxa ascultand muzica preferata sau urmarind o emisiune interesanta la radio.

Daca va place sa cititi carti, atunci puteti cumpara de la o librarie carti audio si in felul acesta va puteti relaxa ascultand cartea preferata. Totodata, se poate utiliza eficient timpul petrecut  la volanul masinii si pentru a exersa mai bine o limba straina, deoarece exista casete audio sau CD-uri cu astfel de lectii.

Nu in ultimul rand, puteti incerca sa va asezati o perna la spate, pentru a evita durerile lombare de spate cu care va puteti confrunta. De regula, stresul poate fi mai accentuat atunci cand va intoarceti de la munca, deoarece se acumuleaza oboseala pe parcursul zilei, insa daca va opriti sa serviti masa sau la vizionati un film undeva aproape de munca, veti putea apoi sa parcurgeti cu mult mai multa usurinta drumul pana acasa.

Uneori puteti incerca sa mergeti cu bicicleta, o plimbare pe doua roti fiind una dintre cele mai eficiente modalitati de inlaturare a stresului. Astfel, veti reusi zilnic sa indepartati stresul cauzat de naveta la munca, pentru a evita ca acesta sa va influenteze negativ viata.

O idee generoasa de a scapa de stress o gasiti aici http://bodygeek.ro/un-simplu-exercitiu-te-scapa-de-stres-afla-cum-se-realizeaza-acesta .

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!