Cum se stabileste pretul unui website?

Share Button

Dat fiind faptul ca exista o multime de clienti care privesc cu o oarecare lipsa de incredere preturile mari pentru crearea unor website-uri, in cele ce urmeaza ina cest articol vom discuta despre acest aspect.

Exista de exemplu agentii care creaza un website pentru aproximativ 200 de euro, in timp ce alte agentii creaza website-uri pentru aproximativ 2000 de euro, asa ca in continuare vom vedea despre ce este vorba, insa mai intai de toate vom vedea ca firmele de web design se impart in doua categorii, si anume firme de web design low budget si firme de web design premium.

Asadar, in cele ce urmeaza vom discuta despre firmele de web design care au cele mai mici preturi. In primul rand trebuie precizat faptul ca aceste firme nu dispun de resursele necesare pentru a angaja sau pentru a colabora cu graficieni profesionisti sau cu developeri profesionisti.

Acestia din urma se ocupa de partea de coding si creaza functiile pe care trebuie sa le indeplineasca site-ul, in timp ce graficienii profesionisti se ocupa de partea de design a site-ului, si ofera instrumentele clare privind culorile folosite, sau privind dimensiunule elementelor din interiorul site-ului sau alte elemente.

Dat fiind faptul ca aceste companii low budget nu dispun de foarte multi bani, nu pot avea o echipa profesionista, asa ca opteaza pentru un site realizat de catre altcineva, iar apoi il vor imbunatatii.

Fireste, clientii vor primi comanda asa ca se vor bucura de site-ul solicitat, insa acesta nu va respecta toate cerintele clientului fiind doar modificat. Clientul poate sa primeasca o platforma web functionala, insa care sa nu fie potrivita pentru activitatea pe care o desfasoara.

Plus de asta, clientii care solicita realizarea unui web site de catre o firma low budget, pot avea surprize neplacute precum faptul ca site-ul nu este pe placul lor, sau probleme legate de drepturile de autor, etc.

In schimb, daca discutam despre o companie de web design premium, lucrurile se schimba considerabil. O asemenea companie colaboreaza cu o echipa profesionista in spate. Fireste, aici discutam despre costuri de management uriase, insa discutam despre servicii de cea mai buna calitate.

O asemenea companie nu va folosi munca altora ci va crea site-urile de la zero. O companie de web design premium are angajati cei mai buni developeri si cei mai buni graficieni, care pot sa creeze mereu ceva original si plin de substanta care sa impresioneze.

Este foarte important ca proprietarii de afaceri sa detina site-uri unice si care sa ramana in memoria clientilor, pentru ca doar asa se vor putea bucura de un succes de invidiat in mediul online.

Asadar, in acest articol am vazut faptul ca exista companii de web design low budget si companii de web design premium si am vazut care sunt diferentele intre cele doua companii, si de ce difera atat de mult preturile.

Ei bine, proprietarii de afaceri pot opta pentru o companie de web design sa le realizeze site-ul in functie de buget, insa ideal ar fi sa opteze pentru o companie de web design premium, pentru ca doar asa vor beneficia de servicii de calitate.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!