Cum stii cat de bine te-ai descurcat la un interviu?

Dan Bradu seo
Share Button

Indiferent ca este vorba de un interviu de locuri de munca in strainatate sau la noi sunt mai multe semne dupa care va puteti da seama cam cat de bine v-ati descurcat.

Emotiile din timpul interviurilor de angajare sunt inevitabile si sunt de inteles insa sunt si metode de a le stapani si de a le folosi in propriul interes. Pe langa faptul ca lasati o impresie foarte buna angajatorului veti avea si posibilitatea de a fi lucizi si de a va folosi spiritul critic pentru a va autoevalua chiar atunci cand discutati cu un potential intervievator.

De ce e foarte important sa mergeti la interviuri de angajare avand o impresie cat mai apropiata de realitate in ceea ce priveste modul in care va descurcati?

Pentru ca asa veti sti si daca este cazul sa va asteptati la o parere si daca exista si posibilitatea de a face parte din echipa in viitorul cat mai apropiat sau daca e recomandat sa va continuati cautarea de job. In plus, puteti sa invatati din prestatiile de la toate interviurile anterioare si va puteti automotiva din timpul interviului pentru job pe baza de reactiile pe care le au cei care dau interviurile.

Job opportunitiesDe asemenea, si faptul ca va gestionati bine emotiile si toate reactiile va ajuta sa analizati si companiile si sa va dati seama daca sunteti intr-un mediu de lucru bun si intr-o echipa in care vreti sa ramaneti.

Va recomandam ca atunci cand va prezentati la interviurile de angajare sa va documentati cat mai bine. Acest lucru poate sa va ofere si o siguranta de sine foarte buna si va ajuta sa fiti stapani pe situatie inca de la inceput.

Nu veti avea de ce sa va faceti mari probleme legate de raspunsurile pe care le dati la intrebarile din interviu in ceea ce priveste impresia pe care o aveti fata de companie. Puteti sa mentionati si ce aport veti avea in compania respectiva si care sunt cele mai relevante lucruri pe care le puteti face pentru a avea o contributie evidenta.

Va recomandam sa va odihniti inainte de interviurile de angajare chiar daca toate emotiile va cpmplesesc si simtiti ca nu mai puteti dormi cu o seara inaintea inteviului. Nu veti avea performanta dorita daca nu respectati acest sfat si va prezentati ingrijorati si obositi. Reactiile pe care le aveti nu au cum sa fie prompte asa cum ar trebui si nici raspunsurile voastre la interviuri nu sunt concise si relevante cum planificati.

Nu intarziati la interviuri. Este un semn de total dezinteres si de lipsa de punctualitate. Nu vreti sa fiti categorisiti asa inca de la prima intalnire.

Daca sediul este localizat intr-un loc pe care nu il stiti mai bine parcurgeti odata inainte drumul pana acolo cu mai multe zile inainte de data cand este programat interviul. In special daca puteti sa faceti asta la ore apropiate de cele la care trebuie sa va vedeti cu reprezentantii din companie. In acest fel veti identifica si rutele cele mai scurte si veti putea aprecia conditiile de trafic.

Be Sociable, Share!