De ce ai nevoie de o baterie externa pentru telefon?

Share Button

De ce ai nevoie de o baterie externa pentru telefon?Alegerea unui telefon mobil poate sa reprezinte o adevarata provocare pentru toata lumea, iar acest lucru se datoreaza multitudinii de telefoane care se pot gasi pe piata.

Vei putea sa gasesti telefoane de la producatorii de top precum Samsung sau Apple, insa poti sa gasesti si telefoane care sa apartina unor producatori nu foarte renumiti de pe piata, asa ca trebuie sa alegi cu mare grija modelul ideal pentru tine.

Deasemenea, va trebui sa stii sa iti alegi si cateva accesorii telefoane foarte utile pentru dispozitivul tau, iar aici discutam in primul rand despre accesoriile de protectie ale unui smartphone, care sunt husa de protectie si folia de sticla pentru ecran.

Un alt accesoriu care desi nu face parte din categoria de accesorii de protectie pentru smartphone, este bateria externa a dispozitivului, care iti poate fi utila in foarte multe situatii.

In momentul in care ai de mers intr-o calatorie sau intr-o excursie, o baterie externa poate reprezenta accesoriul ideal pentru tine, si asta se datoreaza faptului ca iti poti incarca telefonul atunci cand nu ai acces la o priza. Mergand in calatorie, cu siguranta nu vei avea o priza la dispozitie, iar bateria externa este tot ceea ce iti trebuie.

O baterie externa va trebui sa fie aleasa insa in functie de mai multi factori, iar aici am putea aminti in primul rand performantele acesteia. Trebuie sa tii cont de performante cand alegi bateria, iar aici ar fi de remarcat faptul ca o baterie externa are un randament cuprins intre 50 si 75% din  capacitatea mentionata.

Numarul de conectori este iarasi un alt factor care conteaza foarte mult si de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi o baterie externa, precum si compatibilitatea acesteia.

Modul de utilizare al unei baterii externe este unul foarte simplu, pentru ca bateria va trebui incarcata cu energie electrica, dupa care se va putea folosi.

Vei putea sa incarci bateria externa prin intermediul unui cablu USB, direct de la laptop sau de la calculator, asa ca ai nevoie de un simplu cablu USB si de un echipament functional.

A doua posibilitate de a incarca bateria este aceea de la un incarcator de priza, iar astfel vei putea sa folosesti incarcatorul telefonului pentru a incarca bateria externa. Aceasta modalitate este mai eficienta decat prima, pentru ca va incarca mai rapid bateria. Va trebui insa aici sa ai grija la voltajul si amperajul bateriei externe, pentru a evita o posibila defectiune.

Sunt baterii extenre care au integrat un stecher de priza, care se conecteaza direct la o priza normala, asa ca in acest caz nu vei mai avea nevoie de un cablu USB sau de un incarcator de smartphone pentru a incarca bateria externa.

Ei bine, dupa ce se va incarca bateria externa, aceasta fiind conectata la telefon, va incarca dispozitivul, la fel ca si cum acesta ar fi incarcat direct de la priza.

Asadar, dupa cum se poate observa din acest articol, o baterie externa este un accesoriu ideal pentru orice smartphone.

Be Sociable, Share!