De ce avem nevoie de pompe cu tocator?

Dan Bradu seo
Share Button

De ce avem nevoie de pompe cu tocator?Apa murdara este mereu prezenta in gospodariile noastre, mai ales atunci cand avem si o curte aferenta locuintei noastre.

Deoarece procesele casnice nu pot fi stopate, si totusi apa murdara trebuie evacuata intr-un fel, o idee foarte buna in acest sens, o reprezinta utilizarea unei pompe cu tocator pentru ape murdare.

De ce este importanta folosirea unei pompe cu tocator? Uneori avem impresia ca scurgerile si canalizarile sunt menite sa suporte orice tip de ape murdare purtatoare de deseuri.

Din pacate, cu riscul de a fi descumpaniti, canalizarile se pot infunda cu usurinta, si mai mult decat atat ele pot refula, iar problemele cauzate de acest aspect nu sunt deloc de neglijat. Aceste pompe cu tocator sunt insa o solutie mai mult decat potrivita, deoarece acestea sunt special concepute pentru a face fata fluxului de apa cu particule de murdarie.

Functionarea unei astfel de pompe cu tocator este destul de simpla, ideea finala fiind de fapt evacuarea apelor uzate cu continut de particule mai mari, care necesita tocarea inainte de deversare. Aceste pompe cu tocator au ca domeniul de lucru apele noroiase si pluviale, apele reziduale si cele menajere.

In aceasta categorie putem include apele rezultate in timpul proceselor casnice (wc si cabine de dus), dar si apele rezultate in urma ploilor sau a refularilor sistemelor de canalizare. Apa ce rezulta din precipitatii devine o adevarata problema mai ales atunci cand nivelul acesteia depaseste debitul de preluare al sistemelor de evacuare, caz in care aceasta se poate infiltra in diverse structuri, si se poate aduna, necesitand o pompa submersibila pentru evacuarea ei in deplina siguranta.

Daca te intrebi de ce ti-ar fi necesara o astfel de pompa cu tocator in conditiile in care evacuarea apelor murdare in cazul tau se face in mod individual, atunci ar trebui sa stii ca de fapt apele murdare, chiar si in cazul locuintelor individuale, au capacitatea de a infunda si colmata anumite locuri in cadrul instalatiilor sanitare.

Cand se intampla acest lucru, tevile nu mai pot conduce apa murdara catre sistemele de colectare si se poate intampla ca acestea sa refuleze, producand pagube destul de greu de remediat.

Pe piata de profil exista numeroase modele de pompe cu tocator, in functie de tipul utilizarii, facilitand in acest fel munca beneficiarilor. Acestia au de ales intre pompe ape murdare cu tocator pentru wc sau pompe submersibile pentru ape murdare, fiecare dintre acestea insa avand ca scop evacuarea in siguranta a apelor reziduale.

In acest caz este necesar sa consultam un specialist care sa ne indrume catre acel produs de care avem nevoie, astfel incat alegerea noastra sa nu fie zadarnica, ci sa ne ofere rezultatele scontate.

Problemele cauzate de apele murdare sunt destul de greu de gestionat, insa nu imposibil de reparat. Cu o pompa buna, care sa aiba puterea necesara prestarii serviciului, lucrurile pot fi remediate. Insa este la fel de important sa ne amintim intotdeauna ca o masura de precautie precum o astfel de pompa pentru ape murdare este imperios necesara, deoarece ea ne poate scuti de orice neplaceri.

Be Sociable, Share!