De ce este important sa folositi doar cabluri usb iPhone originale?

Share Button

De ce este important sa folositi doar cabluri usb iPhone originale?Cum puteti deosebi un cablu Lightning original de unul contrafacut? Deosebirea dintre un cablu usb iPhone Lightning original si unul contrafacut este foarte importanta pentru posesorii de device-uri, deoarece in anumite situatii un produs contrafacut poate afecta in mod negativ durata de viata a unui terminal mobil Apple, utilizarea acestui tip de accesorii poate distruge placa logica a terminalelor, putand impiedica incarcarea sau sincronizarea de date.

Dupa verificarea marcajelor, compania Apple ne cere sa verificam conectorii cablurilor Lightning contrafacute si a celor originale. In cazul unui cablu normal, acestia sunt rotunzi la capete si totodata finisati, in timp ce in cazul cablurilor contrafacute, conectorii nu sunt asa de bine finisati si au capetele patrate, diferenta este foarte clara.

Mergand mai departe, avem conectori care in cazul Apple au dimensiuni standard, insa in cazul cablurilor contrafacute, dimensiunile acestora variaza de la un accesoriu la altul. In cazul in care veti vedea produse de acest gen care au dimensiuni diferite, veti sti ca nu sunt nici pe departe originale.

Compania Apple ne atrage atentia asupra metalului care se afla in jurul conectorului. Daca metalul unui cablu are culoarea gri/metalica este original, iar daca este alb sau negru acesta este contrafacut, deci nici pe departe similar cu ceea ce ofera compania Apple pentru produsele sale.

De la conectorii Lightning trecem la conectorii USB, aici compania Apple sustinand ca in cazul cablurilor Lightning originale, imbinarile placilor metalice au forma trapezoidala cu distante egale intre imbinari, in timp ce in cazul cablurilor contrafacute, imbinarile sunt patrate si desigur ca nu exista o spatiere egala intre acestea, fiind usor de observat.

Separat, compania Apple sustine ca toate contactele conectorilor sai USB sunt placate cu aur, in timp ce in cazul cablurilor Lightning contrafacute, avem parte de contacte care sunt placate cu argint, acest lucru fiind vizibil prin orificiul prezent pe fiecare tip de conector USB. Continuand analizarea conectorilor USB, compania Apple sustine ca produce cabluri Lightning originale cu conectori cu o suprafata fina si consistenta, aceasta fiind plata, in timp ce cablurile contrafacute au suprafata aspra, granulata, uneori deformata.

Mai mult decat atat, suprafata izolatorului pentru conexiunea USB este plata si uniforma, in cazul cablurilor originale, insa pentru cablurile contrafacute, suprafata este neuniforma si uneori deformata.

Trecand la adaptoarele Lightning pentru cablurile de 30 de pini, compania Apple sustine ca iconita aplicata pe carcasa acestuia este imprimata cu laser si se vede clar, conexiunea dintre adaptor si carcasa neavand vreo componenta intermediara, asa cum se intampla in cazul adaptoarelor contrafacute, acestea neavand vreun marcaj pe carcasa.

In final, ajungem si la adaptoarele Lightning pentru micro USB, cele originale avand, exact precum mai sus, un marcaj clar imprimat cu laser, conexiunea dintre conector si carcasa neavand vreo componenta intermediara, in timp ce in cazul adaptoarelor contrafacute nu exista marcaje in anumite cazuri, accesoriul are dimensiuni diferite si desigur ca exista o componenta intermediara intre carcasa si conector.

In concluzie, este foarte important sa folositi cabluri usb iPhone originale.

Be Sociable, Share!