De ce nu se foloseste aur de 24k pentru obtinerea bijuteriilor?

Share Button

De ce nu se foloseste aur de 24k pentru obtinerea bijuteriilor?Cautati un inel de logodna sau doriti sa cumparati bijuterii de la casele de amanet aur Bucuresti? Daca da, atunci cu siguranta trebuie sa cunoasteti cateva detalii despre tipul de aur utilizat de catre bijutieri pentru a obtine pretioasele bijuterii.

Contrar credintei populare, nu exista un singur tip de aur folosit pentru toate bijuteriile din aur. Aurul folosit pentru inele, bratari, ceasuri si alte bijuterii fine este rareori aur pur 100% – in schimb, acesta vine intr-o varietate de niveluri diferite de puritate.

Cele mai frecvente niveluri de puritate a aurului sunt 10k (karat), 14k, 18k si 24k. Fiecare nivel de puritate a aurului ofera propria sa gama de avantaje si dezavantaje, de la duritate si durabilitate pana la riscul unor niveluri de puritate a aurului care contribuie la iritarea pielii. Desi nivelurile de puritate a aurului pot crea putina confuze la inceput, sunt destul de usor de inteles odata ce sunteti familiarizati cu elementele de baza.

Dan Bradu seo

KARAT VS. CARAT: CUM SE MASOARA PURITATEA AURULUI

Puritatea aurului este clasificata folosind sistemul karat. Sistemul de karat masoara raportul dintre aurul pur si alte aliaje dintr-o bijuterie din aur. Cu cat cantitatea de aur pur este mai mare intr-un inel de aur sau o alta piesa de bijuterie, cu atat nivelul de puritate este mai mare.

Cate karate este aur pur?

Aurul pur este de 24 de karate, ceea ce inseamna ca 24 din cele 24 de parti ale metalului sunt aur. Desi termenii par familiari, sistemul karat (k) folosit pentru a masura puritatea aurului este diferit de unitatea de masa de carate (c) care este folosita pentru cantarirea diamantelor.

TOATE BIJUTERIILE DIN AUR NU SUNT FACUTE FOLOSIND AUR PUR?

Contrar credintei populare, atunci cand achizitionati un inel de logodna din aur sau un alt tip de bijuterii, metalul folosit pentru bijuterii probabil nu este 100% aur. Aurul pur, sau aurul de 24k, este aurul care nu a fost amestecat cu alte metale. Aurul de 24k nu este folosit pentru bijuterii din mai multe motive:

In primul rand, este extrem de moale. Deoarece aurul pur este atat de moale, se indoaie si se deformeaza usor, ceea ce il face un metal sarac pentru bijuterii care trebuie sa-si pastreze forma. De asemenea, aurul pur se zgarie usor, ceea ce inseamna ca nu dureaza mult pentru ca bijuteriile din aur pur sa devina scufundate si neatractive.

In al doilea rand, este foarte luminos. Culoarea aurului pur este mult mai stralucitoare si mai portocalie decat ceea ce majoritatea oamenilor asociaza cu aurul folosit in bijuterii. Din aceasta cauza, in general nu este un metal atractiv pentru inele, ceasuri si alte bijuterii din aur.

In al treilea rand, este extrem de scump. Aurul pur contine aproape de doua ori mai mult decat aurul de 14 k (cel mai popular tip de aur folosit pentru bijuteriile din intreaga lume), ceea ce inseamna ca costa mult mai mult sa produca bijuterii folosind acest metal.

Din cauza acestor factori, este foarte neobisnuit ca aurul de 24k sa fie utilizat in inelele de logodna si in alte tipuri de bijuterii purtabile in Statele Unite si in alte tari occidentale.

In schimb, aurul de 24k tinde sa fie mai popular in China si in alte piete estice, unde este folosit in bijuteriile traditionale chineze de nunta, cum ar fi bretele, in bare de aur si ca material pentru alte obiecte de colectie.

Be Sociable, Share!