De ce sa aleg rafturile din metal?

Share Button

De ce sa aleg rafturile din metal?In ultima vreme, crerea pietei s-a dublat, astfel incat magazinele au nevoie de mobilier dur si capabil sa sustina greutati destul de mari.

Asadar, pentru magazinele mari, sunt mai indicate rafturi metalice, dar si cele fabricate din lemn. In cele ce vor urma va vom prezenta cateva amanunte legate de metal, astfel incat sa va dati seama ce e bine sa cumparati pentru un astfel de mediu. De asemenea, nu va vom impune achizitionarea unei mobile. Totul sta la alegerea dumneavoastra.

In primul rand e bine de stiut ca majoritatea metalelor sunt substante solite si puteti gasi obiecte create din orice tip de metal. Singurul element chimic care nu se supune acestei reguli este mercurul care este lichid, insa este mult prea toxic pentru a se crea ceva care are contact direct cu omul.

Metalele au proprietati complet diferite fata de cele prezentate de nemetale cum ar fi lemnul. Aceste proprietati care sunt caracteristice sunt, de asemnea, valabile pentru absolt toate metalele indiferent daca sunt in stare lichida sau solida.

Proprietatile lor fizice sunt numeroase. Sunt usor de observat prin luciul lor specific, numit si luciu metalic. Acest lucru  este datorat puterii de reflexie a luminii pe care o prezinta metalul. In ciuda acestui luciu, metalele sunt opace si chiar utilizate in strat destul de subtire deoarece undele luminoase pot lovi electronii mobili ce se gasesc in metal, insa sunt amortizate si nu pot fi tramise mai departe.

Un prim aspect pentru care metalele sunt utilizate este reprezentat de catre culoare. Metalele prezinta o gama cromatica destul de variata. Foarte multe tipuri de metale prezinta culoare compacta sau alburie, integrand in coloritul lor alb, alb metalica.

Spre exemplu argintul sau plumbul sunt considerate metale de culoare alba.Alte metale sunt destul de colorate, iar acestea sunt: cesiul – galbui, cuprul care este galben-rosiatic si aurul – galben. In limbaj tehnic, metalele sunt impartite intre metale negre sau feroase, care face trimitere la fier, impreuna cu otelurile si fontele si metale colorate sau neferoase.

Cel mai indicat ar fi sa construiti piese de mobilier din metale negre care vor fi in combinatie cu lemnul sau alte materiale neferoase.

Este destul de bine sa cunoasteti si proprietatile mecanice ale metalelor, in cazul in care doriti sa construiti piese de mobilier ce sunt menite sa stea in casa sau in magazinul dumneavoastra pentru o perioada de timp. In primul rand ar trebui sa cunoasteti plasitcitatea.

Aceasta este o proprietate atat a metalelor cat si a nemetalelor de a se deforma in mod permanent in momentul in care sunt supuse unei tensiuni mari exercitate din exterior. Este bine sa constientizati totusi ca deformarea plastica nu dispare odata cu factorul care a provocat-o.

O alta proprietate fizica este maleabilitatea. Aceasta reprezinta capacitatea metalelor de a fi li se schimba radical forma la temperatura inferioara punctului in care metalele se topesc. Sub actiunea unei forte exterioare exercitate asupra bucatii de metal, acesta se deformeaza in functie de anumite planuri reticulare.

Be Sociable, Share!