De ce sa apelam la fizioterapie?

Share Button

De ce sa apelam la fizioterapie?In acest articol va prezentam parerea unei persoane care a apelat la fizioterapie Bucuresti si ne explica beneficiile.

A fost  posibilitatea de a gati cea care m-a impins sa incerc fizioterapia. Mainile si incheieturile ma dureau de la anii de scoala, pe care i-am petrecut in mod furios, dand note si tastand pe computer.

Doctorul meu mi-a dat un test de sange pentru a determina daca am avut poliartrita reumatoida, dar cand a fost exclusa, nu avea niciun tratament sa ma ofere. Andrei, sotul meu ma impins de-a lungul anilor pentru a vedea un fizioterapeut, dar am fost convinsa ca prejudiciul a fost de asa natura incat numai o interventie chirurgicala ar fiputut sa rezolve problema. In plus, deoarece tratamentele de fizioterapie nu au fost acoperite integral de asigurarile de sanatate, am ezitat sa ma angajez la aceasta cheltuiala.

Dar stiind ca, daca starea mea se inrautateste, ar trebui sa renunt la gatit si la scris, la mijloacele mele de trai, am programat o intalnire cu un fizioterapeut.

Rezultatele mi-au impresionat. La sfarsitul primei sesiuni, am avut un diagnostic de tendinita si indicatii pentru trei exercitii de intindere. Desi au fost usor de realizat, mi-au usurat tensiunea musculara, asteptand cu nerabdare ora micilor ritualuri. Fizioterapeutul mi-a oferit si tratamente in clinica: mi-a intins si mi-a scurtat muschii si mi-a adaugat exercitii de antrenament de forta pentru a preveni problemele viitoare. In cateva zile durerea mea s-a diminuat si, dupa doua luni, a disparut.

Am descoperit ca fizioterapia poate vindeca probleme pe termen lung, ceea ce nu inseamna ca ar trebui sa investesc o avere in tratament pentru mai multe luni. In cazul meu si in multe altele, numarul de intalniri scade rapid odata ce problema este diagnosticata; practicianul va ofera apoi un program de exercitii fizic de facut acasa. Iata cateva dintre problemele pe care aceasta abordare le poate rezolva.

Anul trecut, cercetatorii de la Universitatea din Western Ontario, au publicat un important studiu care arata ca, combinata cu medicamentele, terapie fizica a fost la fel de eficace ca artroscopia pentru a trata osteoartrita  genunchiului.

„Ne putem scuti de multe probleme artritice prin flexibilitate si rezistenta exercitii“, scrie Dr. Robert Litchfield, co-autor al studiului, chirurg ortoped si director medical al clinicii de medicina sportiva Fowler Kennedy University . Fizioterapeutii pot ameliora durerea la sursa dupa identificarea cauzei, cum ar fi tensiunea musculara din jurul genunchiului si tratarea cu exercitii sau intinderi.

„La noi prima evaluare este biomecanica pe parcursul careia vom examina toate cauzele posibile: tensiune musculara, slabiciune si mai mult sau mai putin elementele de  mobilitate  comune“, spune Greg Alcock, kinetoterapeut si coordonator de clinica si de cercetare pentru a Clinica Fowler Kennedy.

„Pe baza acestei evaluari, vom prescrie un tratament care poate include exercitiile pentru a calma inflamatii articulare sau musculare sau care doresc sa corecteze factorii care contribuie la problema.“ In cazul in care rezultatul este un dezechilibru , fizioterapeutul poate prescrie o orteza (element flexibil care corecteaza problemele de aliniere).

Fizioterapeutii sunt foarte buni la evaluarea pozitiei generale, in timp ce chirurgii se vor uita doar la articulatii bolnave, spune Litchfield.

Dan Bradu seo
Be Sociable, Share!